Eindejaarslijst 2008

Kunstwerk van het jaar nummer 1

eindejaarslijst 2008 Wermke & Leinkauf

Mischa Leinkauf & Matthias Wermke, In between.

Een pompwagen bouwen en er ‘s nachts het lokale metronet mee afstruinen. In Berlijn deden Wermke & Leinkauf het en hoe! Het hacken van een spoornet voor een van de mooiste performances van het jaar.

Kunstwerk van het jaar nummer 2

Jasper van Es, Benauwd, 2008

Bijna was hij er niet meer. Jasper van Es doet het met heel veel plastic draagtassen. En dat allemaal in Eindhoven! (het Berlijn van Brabant)

Optreden van het jaar in een club

Rene SG in het pitoreske Malmö.

Een openbaring afgelopen februari bij de Player in Katendrecht. Peter Pan Speedrock kan wel inpakken, samen staan ze 9 jauari a.s. in de Baroeg. Ben benieuwd!

Optreden van het jaar in een kunstruimte

Wederom in het Berlijn van Brabant, Money Mark tijdens 10 jaar MU.

Computerspel van het jaar

Eindejaarslijst 2008

Al wat ouder (2005), Advance wars dual strike. Gekocht in het Amerikaanse stadje C in april en sindsdien mijn DS niet meer uitgeweest. Mega verslavend en zeer uitgebreid en dan moet ik nog aan het wireless deel gaan beginnen.

Favoriete autopech

Eindejaarslijst 2008

Op de heetste dag van het jaar in een buitenwijk van Berlijn. Chauffeur Duenk kon er wel mee lachen.

Favoriete blauwe oog

Eindejaarslijst 2008

Ólafur Ólafsson komt erachter dat fietsen en bomen niet altijd samengaan.

De slechtste museumwinkel van 2008

Eindejaarslijst 2008

In een glazen hok past niet veel.

Het assortiment boeken in Nederlandse musemwinkels is vaak al behoorlijk mager maar het glazen hok bij het GEM in Den haag slaat werkelijk alles. Zelfs het toilet is er groter.

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. Ben ik ergens toch wel trots dat ik met dat ‘optreden van het jaar in een kunstruimte’ te maken heb gehad. Het was een goeie. Dat zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*