Henrik Jan Haarink and Esther Kokmeijer @ Overal Thuis

overalt

“Een reis naar de 27 landen van de Europese Unie. Op zoek naar de betekenis van ‘Thuis’ op het zwaartepunt, het hart van ieder land.”

Fantastisch project vindt zijn voltooiing. Na iets meer dan een jaar zijn Esther Kokmeijer en Henrik Jan Haarink weer ‘thuis’. Een uitgebreid reisverslag staat online.

overalthuis.eu

Een willekeurige greep:

oostenrijk-thuis-2

“Cilli Kershbaumer woont het dichtstbij het zwaartepunt van Oostenrijk. Haar huis is 1.3 kilometer verwijderd van het exacte midden.”

daarzijn.nl/node/2846

oostenrijk-zwaartepunt-9

oostenrijk-zwaartepunt-8

oostenrijk-2

spanje-zwaartepunt-6

Spanje

Frankrijk-zwaartepunt

Frankrijk-zwaartepunt-4

Frankrijk

at_home-ness-5

Tussendoor bushuisthuis bij Trendbeheer presenteert @ Art Rotterdam

great-britain-centre-5

engeland-thuis-4

Engeland.

overalthuis.eu

Met noot: aanstaande zondag 5 september opent een expositie in het designhuis in Eindhoven met ondermeer werk van Esther en HJ overalthuis. Maar niets daarvan vind ik op de site:

designhuis.com

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. Met verbazing, afgelopen vrijdag, naar het zwaartepunt van het Verenigd Koninkrijk gekeken. Even de coördinaten uitgezet, en ik kom dan in de buurt van de Doggersbank uit. Waarschijnlijk wel drijfhout, maar zeker geen gras. Even een lesje: het grootste deel van Europa ligt weliswaar op het oostelijk halfrond, maar (delen van) Groot Brittannië, Frankrijk, Spanje en Portugal liggen op het westelijk halfrond. De 0-meridiaan loopt door Greenwich en daarom is het zwaartepunt van Groot Brittannië waarschijnlijk ergens op het westelijk halfrond te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*