La Défense na kantoortijd, niet doen

Al enige tijd en zonder reden (of het moet zijn om mijn heimwee naar sweet smelly Rotterdam te temperen) fotografeer ik het Parijse zakencentrum la Defense vanuit mn tijdelijke verblijf in een buitenwijk aan de rand van, vanaf veilige afstand.

Totdat een treinstaking in combinatie met een spontane kerstmannen-flashmob onder het gelijknamig metrostation me dwong spoedig de buitenlucht te zoeken

Wat me bracht tot het centrum van de meest verschrikkelijke plek ter wereld voortgebracht door de hedendaagse architectuur.

Met plezier wilde ik u mijn dwaaltocht door deze spookstad niet onthouden:

Thumbs up voor de architectuur die naar het lijkt mensen haat.

Wachtend op de bevrijdende lift die me weer naar mijn veilige banlieu brengen zal, uiteindelijk voor een welverdiend edoch wanstaltig biertje uitgeweken naar de beiersche bierhut onder de grande arche…

Een bonjour namens correspondent te velde vanuit een Rotterdam van morgen.

About Jeroen Jongeleen 131 Articles
Uw gelegenheidscorrespondent in den vreemde

5 Comments

  1. Dat is wel vaker he, dat er na sluitingstijd niet veel meer te beleven valt.
    Zou je daar dan liever overdag foto’s willen maken ? Nu ziet het er kunstzinnig uit…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*