Inside Outside @ Babelgum

De buitenkunst documentaire Inside Outside met daarin o.a. Zevs, Swoon, Ron English en Os Gemeos beleeft momenteel zijn online premiere bij Babelgum. Persoonlijke favoriet zijn deze twee fragmenten met Adams & Itso die ervan houden om huizen te bouwen, zoals deze in/onder het Centraal Station van Copenhagen.

Babelgum.com/insideoutside

Vier jaar is het huisje bij Spoor 12 in gebruik geweest totdat het werd ontdekt tijdens renovatiewerkzaamheden aan het station. De stationsopzichter laat het vol trots en bewondering zien in een Deense tv-show en krijgt een kijkje in de wereld van Adams & Itso. Een absolute must see (de ondertitels kunnen aan/uit worden gezet in het driekoekje rechtsonder)!

Inmiddels hebben Adams & Itso weer een nieuwe woning.

De follow up:
(foto’s van Urban-Art.info/englisch/2_artists/ADAMS/1.html)

De nieuwe woning.

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

18 Comments

 1. “imagination has no boundaries”
  Met akay samen de beste (en moeilijkst te bereiken) kunstenaars die zweden heeft!

 2. ss: en toch oh zo anders..

  ET: dat eerste filmpje is volgens mij al van twee jaar geleden, maar die tv-nabesprekingen (het einde van het werk) is recent.

 3. …lekker cryptisch old boys, (neem het niet té persoonlijk ) maar ik vindt het juist verhelderend om dit puur te waarderen op het gebaar, de inzet en visie. Dit werk ( om zo vrij te zijn het zo te noemen ) heeft heel die “hoek” niet nodig om overeind te staan, het geeft juist aan hoeveel vrijheid er zit in een open kijk op mogelijkheden die je naar je eigen hand kunt zetten, i.p.v. wegens groot succes herhaald te refereren naar stylistische hoogstandjes van weleer en behaalde strepen uit de oude doos. Of blik, wat je wil.

  Dit gaat niet over voltooid verleden tijd maar over tijdloos.

  Maar goed, zomaar een mening.

 4. Brs denkt zeker dat die lui daar maar wat in hun hokje zitten te zitten zonder na te denken voordat ze tot volgende daden overgaan.. zonder nadenken en plannetjes smeden (‘praten’) komen dat soort zaken niet van de grond op zo’n manier vrees ik. Maar ik geef toe, het bekt wel lekker romantisch: “weinig praten, veel doen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*