Jennifer Kroot, It Came From Kuchar

“Old people ….. are weird.”

Zojuist binnen op dvd, It Came From Kuchar. Een even liefdevolle als hilarische documentaire over de tweelingbroers George en Mike Kuchar, twee van de meest productieve en invloedrijke filmmakers van de afgelopen 50 jaar. In krap anderhalf uur komt er een hoop voorbij vanaf hun eerste gezamelijke films in de jaren 50, de sixties undergound filmscene van New York, de move naar San Francisco, kruisbestuiving met de stripwereld (o.a. Art Spiegelman, Robert Crumb), bijna 40 jaar Kuchar studentenfilms op SFAI (Courtney Love speelde ooit een non wier tong werd uitgerukt door een demon), Curt McDowell en Thundercrack, de liefde voor hun moeder en de immer aanwezige drive het leven om te zetten in weer een nieuwe film. Door films te maken, èn te vertonen, blijven je vrienden bij je.

In Nederland is er op diverse festivals altijd veel Kuchar te zien geweest, waarom deze documentaire dan nog niet? Kom op IFFR!

Tot die tijd, kopen (nog geen € 15!) want goed en belangrijk:
Amazon.co.uk/—400&sr=1-1&seller=

Massify interviewt regiseur Jennifer Kroot.

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. Goed nieuws voor Kuchar fans….

    We hebben deze documentaire opgenomen in het programma van BAF, Bosch Art Film.
    BAF vindt plaats van 21 t/m 24 oktober in de Verkadefabriek, ‘s-Hertogenbosch.
    Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt.
    Rob van de Ven & Corinne Groot, Zapp Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*