Allegories of Good and Bad Government @ W139

Allegories of Good and Bad Government in W139, geïnitieerd door Carolien Gehrels, Hans van Houwelingen en Jonas Staal. Op papier alvast de meest relevante tentoonstelling van het jaar.

“Allegories of Good and Bad Government is confrontatie, debat, performance, tentoonstelling, politiek en kunst: het is een artistieke en politieke symbiotische daad.”

1 tot 4 mei moet het gaan brengen:

allegoriesofgoodandbadgovernment.com

w139.nl

Wat staat er op stapel:

(Foto’s Idan Shilon en tekst hieronder Hans van Houwelingen en Jonas Staal)

In het kader van de tentoonstelling Allegories of Good and Bad Government leven kunstenaars en politici van 1 tot 4 mei 2011 dag en nacht samen in tentoonstellingsruimte W139 om een intensief debat te voeren over hun onderlinge verbintenis. Het doel is de huidige status-quo tussen politiek en kunst te doorgronden en te doorbreken.

De tentoonstelling is van 23 april tot 29 mei dagelijks geopend van 12:00 – 18:00. Tussen 1 en 4 mei is de gespreksruimte overdag niet toegankelijk voor publiek, maar is het debat in geschreven vorm op een scherm te volgen in de tentoonstellingsruimte en op de website allegoriesofgoodandbadgovernment.com

Design tentoonstelling Metahaven en Paul-Kuipers

Condities:

1. Vier kunstenaars en vier politici verblijven vier dagen en drie nachten in tentoonstellingsruimte W139. Zij voeren daar gedurende vier dagen een open gesprek over bestaande en potentiële relaties tussen hun werkgebieden.

2. Hun deelname is gebaseerd op betrokkenheid bij of verantwoordelijkheid voor de relatie tussen kunst en politiek. De kunstenaars en politici zijn geselecteerd op basis van hun representatieve functie binnen hun onderzoeksgebied.

3. De onafgebroken lengte van bijeenkomst – gedurende vier dagen, maar ook avonden en nachten – biedt optimale kans bestaande dogma’s te doorbreken en vertrouwde agenda’s neer te leggen.

4. Iedere deelnemer levert een case aan die de/een problematiek in hun onderzoekgebied met betrekking tot de relatie tussen kunst en politiek uitlicht. Acht cases vormen de agenda van het gesprek. Elk van de vier dagen wordt een artistieke en een politieke case besproken, van 09:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 18:00.

5. De cases worden gedurende de gehele tentoonstellingsperiode in W139 geëxposeerd en vormen een zelfstandige tentoonstelling.

Salima Belhaj D66

6. Het gehele gesprek wordt uitgeschreven, zonder de vermelding wie op welk moment aan het woord is. Er ontstaat hiermee een gezamenlijk betoog dat ter plekke in tekst gevolgd kan worden. Zij is een gezamenlijk werk.

Mariko Peters GroenLinks

7. Het gesprek is niet publiekelijk bij te wonen maar wel op een scherm woordelijk te volgen. De ruimte van W139 is derhalve gedeeltelijk publiek toegankelijk.

Michiel van Wessem VVD (links) en Nicoline van Harskamp (rechts)

8. Tijdens deze vier dagen is de gespreksruimte tussen 20:30 en 23:00 wel toegankelijk voor publiek. Kunstenaars, politici en andere belangstellenden kunnen dan in gesprek treden met de deelnemers.

Jeanne van Heeswijk (links) en Carolien Gehrels PvdA (rechts)

9. Dit gesammtkunstwerk doet een uitspraak over de inrichting van de samenleving die uit een gezamenlijk auteurschap van kunstenaars en politici voortkomt. Het is een wederzijdse poging daarin nieuwe parameters te ontdekken.

Hans van Houwelingen

10. Allegories of Good and Bad Government is confrontatie, debat, performance, tentoonstelling, politiek en kunst: het is een artistieke en politieke symbiotische daad.

Jonas Staal (links) Jeanne van Heeswijk (midden) Carolien Gehrels PvdA (rechts)

1 tm 4 mei debat, tentoonstelling tot 29 mei.

allegoriesofgoodandbadgovernment.com

w139.nl

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*