About [Redactie] 9052 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

 1. Vlag in top en joechei: dat is goed nieuws.

  Of zoals Erik Schilp en Valentijn Byvanck zelf stellen “Een […] schandelijke verkwisting van belastinggeld” – daar komt dan nu eindelijk een einde aan / eind in zicht.

  Toch knap – Schilp en Byvanck worden niet betaald om de handdoek in de ring te gooien maar om door te gaan – altijd maar door te gaan – waar het draagvlak voor het NHM al lang nihil danwel non existent is als het er ooit al is geweest.

  Twee museumdirecteuren zoeken museum/musea.

  (En met het ‘vrijgekomen’ geld gaan we erm meer asfalt leggen? Roken in grotere kroegen toestaan? Zweedse paspoorten verbieden? Nog eens een Lynx helicopter kopen? Hoofdsteun JSF meefinancieren? Soestdijk in as leggen?)

 2. Terwijl het Nationaal Historisch Museum een fantastisch excuus zou kunnen zijn om alle nog bestaande musea en tentoonstellingsruimten in te laten zien als iets uit ons culturele verleden..

  Fusilleren heet dat..O, nee: fuseren.
  (Ik vergis mij nogal eens, omdat beide termen zo op elkaar lijken)

 3. Echt jammer dat het sluit. ik zie dit als een slechte ontwikkeling en als het negeren van de nationale geschiedenis. Misschien is deze geschiedenis van onder andere kolonialisme en dutchbat-perikelen niet zo mooi, daarom is een museum als dit belangrijk. nederlanders (en het kabinet) moeten niet ontwortelen en uitwissen, maar oog in oog komen met die geschiedenis. Pas dan kan je door. De SP zei het al in 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*