About [Redactie] 9054 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

 1. Even een snelle rekensom: de beeldende kunst wordt met meer dan 40% gekort.

  Absurd.

  De musea worden ontzien, want topinstellingen moeten cultuur op hoog niveau blijven maken. Juist. Het is ook wel consequent, deze instellingen zijn al zeer conformistisch, en doen precies wat de polulus wil, het is al jaren de enige graadmeter, kopjes tellen.

  Blockbusters galore de komende jaren. ‘Picasso in zijn tijd’, ‘Picasso in mijn tijd’. ‘Rembrandt en zijn vrouwen’, ‘Frans Hals door de jaren heen’. En dan zo hier en daar nog eens een gekochte tentoonstelling uit het buitenland, en natuurlijk het eigen depot volop naar het buitenland uitlenen, voor cash.

  TJeesus. Een gebrek aan visie verkopen als beleid, het moet niet veel gekker worden.

  Meneer Zijlstra: Ppfffffrrrrrrrll.

  Het hele kabinet en gedoogpartner: Ppfffffrrrrrrrll.

 2. Nu de Ateliers ook getroffen gaan worden, zullen we zien dat na een jaar van dodelijke stilte Rudi Fuchs zich gaat roeren…. wedden…

 3. Het is ook weer niet de bedoeling broedermoord te plegen op de musea. Maar het is toch wel kras dat er binnen de al draconische bezuinigingen specifiek partijen uit de wind worden gehouden, waardoor anderen nog harder geraakt worden.

  ‘Het is belangrijk dat het publiek ziet waar het geld heengaat’ als basis voor kaalslag, lef kan de staatssecretaris niet ontzegd worden. Domheid ook niet.

  Brrrr, we wonen opeens weer in een uithoek van de wereld.

  Tags: Provinciaals, anachronistisch, stilstaand water, kaalslag.

 4. *Alle* productiehuizen dicht – dat vind ik veruit de lastigste, eigenlijk onvoorstelbaar. Op het gebied van podiumkunsten komt de man met de hamer.

 5. even een kleine correctie, Energiek Chicago:
  de beeldende kunst wordt wellicht met 40% gekort, de beeldende kunstenaar met meer dan 50%:

  ‎50% minder voor beurzen voor beeldende kunst, basisbeurzen waarschijnlijk helemaal afgeschaft, overige beurzen uitsluitend als lening, WWIK afgeschaft, de BTW verhoogt naar 19%, Ateliers waarschijnlijk dicht, Jan van Eijk eveneens, de Rijksacademie over 4 jaar ook.
  Hoe moet dit nou??
  Noem je dit plannen?
  Ik heb zelden een dergelijk grondige afbraak gezien.

  Ik was degelijk voorbereid op een dergelijk plan door berichten te volgen de afgelopen weken. Maar toch. Dit is absurd! Hoe kun een dergelijk groot vertrouwen in ‘de markt’ hebben! Zekere gezien de financiele crisis de afgelopen jaren toch nog eens weer duidelijk heeft bewezen, dat het kapitalisme geen functionerend systeem is! Hoe moet een kwetsbare sector zich handhaven, als zelfs de banken financiele steun nodig hebben.
  Ik kan niet eens meer fatsoenlijk hierop reageren. Het enige wat ik dan ook sinds gisteren in mijn hoofd heb is (en ik weet dat het niveauloos is, maar toch):
  FUCK HALBE ZIJLSTRA!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*