About [Redactie] 9013 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

10 Comments

 1. dat soort enquettes bevestigen louter wat men wil horen door de manier van vragen.
  mij zegt het niks – zoals gezegd past dit bij de nieuwe nrc

 2. Onkunde en nul kennis van zake van de praktijk, zo kennen we Nederland weer.
  Zélfs het NRC lijkt nu al achter het Gesundes Volksempfinden aan te hobbelen.
  Nog één zo’n tendentieus artikel en ik zeg mijn weekend-abonnement op en verruil het met de Frankfurter Algemeine…

 3. Ligt helemaal in de manier van enquête voeren en interpreteren: Als we er met zijn allen al niet uitkomen wat wel en wat geen Kunst is, kun je er moeilijk een enquête over gaan voeren.

  Iedere vraag wordt door elke lezer anders geïnterpreteerd. De conclusie kan dan ook nooit volledig partijloos zijn…

  Democratische kunst is waar we in NL op af stevenen en gek genoeg wordt die gemaakt in China en verkocht bij de Blokker.

  Kunst zonder stem, zonder wapens, gevangen in een kooi en tentoongesteld ter vermaak.
  Democratische kunst is echt fascisme.

 4. Ja he bah gatverdamme schertsfiguren he? Beetje een mening hebben over dingen waar ze niet eens wat van willen weten.
  Haha “Mondriaan weggooien” KOMOP ZEG. OUWE FLAPDROL. GA LEKKER DOOD IN JE STOEL EN HOU JE BEK EN GEEF JE GELD, ONBENULLIGE SCHIJNDOOIE MUTS. Daar kan ik echt zo boos over worden, blij te zien dat jullie het ook belachelijk vinden, al die onkennis en nul kunde en andersdenkende kutmensen enzo!
  “Steek dat geld wat jullie wel willen geven maar lekker in je reet,” zou ik zeggen. Wie niet horen wil moet maar voelen. Toch?

  “Ongeveer de helft van de mensen wil zelf als mecenas optreden. Een derde zou maximaal 50 euro willen schenken.”

  HOU DIE FOOI, SLOEBERS.

 5. Ja,ja Kippfest… van mij mogen ze die 50 euro fijn houden. Als men het volk zich dan op hun beurt tenminste wel eens fatsoenlijk in het onderwerp verdiept en gaat kijken hoeveel er wérkelijk bezuinigd wordt op cultuur. Op welke sectoren in de cultuur er bezuinigd en welke niet. Over de verhoging van de btw, die achteraf een “vergissing” bleek. Over welke instellingen er allemaal gaan verdwijnen… De kunstsector heeft nooit gezegd niet te willen bezuinigen, maar geen 50%. Van een krant als het NRC verwacht ik ook dat er wordt gekeken of de argumenten uberhaubt wel kloppen, de aannames van mensen kloppen, etc. etc. Maar goed in Nederland heest het dictaat van de meerderheid en visies worden niet meer ontwikkelt vanuit kennis, maar op basis van enquetes. Van de politiek wist ik dat al, maar dat ook het NRC zo werkt wist ik nog niet.

 6. Kippfest,

  De nieuwe democratische wetenschap: de meerderheid heeft altijd gelijk? (Ik geloof dat dan de wereld nog plat was geweest)Ruim 20 jaar slecht onderwijs hakt er hard in in NL..

  HvL,

  Ton Schroor kwam er goed uit. Vooral zijn slotzin. Ik ben blij dat er ook nog verstandige politici zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*