The Making of Protei – Open Source Boat

Ergens op een verlaten industrieterrein in de Rotterdamse haven in de enorme loodsen van Hofman en Zonen werkt de Frans Japanse Cesar Harada met een team van bevlogen ingenieurs en kunstenaars dag en nacht aan Protei – Modular Articulated Sailing Drone to clean Oil Spills.

‘s Werelds eerste volautomatische olie-etende robotzeilboot, bedoeld om met honderden tegelijk overal ter wereld olievlekken op te kuisen.

“Protei is a fleet of pollution collecting sailing drones. […] The design of protei is meant to be hurricane-ready, self-righting, inflatable, unbreakable, cheap and easy to manufacture for immediate response.”

protei.org

De perspresentatie:

Het team:

Binnenkort op een internet bij u in de buurt: zelf te printen.

De modellen:

Protei:

Met olievangende megastaart.

De schetsen:

De blauwe maandag (Inspiratie van Matisse)

De brokken:

De reminders:

No heavy load (like Roberto)

De folder:

Protei komt naar De Wereld van Witte de With. Bij V2_.

Zelfstandig olieresten eten.

Fotomomentje:

De geheimen:

Secret hiding places voor Van Tukkenstein. Japan Style hotelbedkamers onder de werkbanken.

De keuken:

1 pit 1 kok 14 man

Protei is een prachtige onderneming. Het team bestaat uit een diffuus gezelschap. Betrokken mensen met volstrekt verschillende achtergrond – van MIT tot Artschool – en uit alle windstreken. Ze komen overal vandaan, online wordt samengewerkt met de halve wereld. Cesar Harada verzet bergen. Het eerste prototype Open Source Boat is deze maanden hier gebouwd. Alle kennis en alle ontwikkelingen worden gedeeld op protei.org.

Komt dat zien op De Wereld van Witte de With:

festivalwww.nl/articles/detail/protei-de-bottom-up-zeilboot-die-zeeen-schoon-gaat-houden/

(En lees meer over Cesar Nerada en Protei in De With.)

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*