Ondertussen in Krakow

WAVE (Bouke Verwijs & Iddo Drevijn) schuift het niet onder stoelen of banken, we zijn nogal Nederlands elftal minded, en dan houden we nog het meest van onze voetbalvrouwen.

Maar da’s logisch; want pas als zij het naar hun zin hebben beginnen onze jongens wedstrijden te winnen. Achter elke voetballer in topvorm staat een gelukkige dame. En dat is precies waar de schoen wringt, want hoe kunnen onze dames van oranje zich komend E.K. nou vermaken in het voormalig Oostblok?

WAVE maakt zich ontzettende zorgen en ging naar trainingsstad Krakau op zoek naar tips voor de grote vier spelersvrouwen.

In de melkbar is het eten simpel en Pools. Geen poespas maar rauwkost. Deze tip is voor Arjen en Bernadien Robben want barszcz en bigos doet nog het meest denken aan noeste Groningse prak. Maar dan anders. Met dit vaste voedsel wordt De Man van Glas een Echte Vent.

Een absolute top aanrader: hotel Lipsk. Socialisme zoals het hoort. Met eerste generatie systeem plafond, prachtig uitzicht, en gedeelde faciliteiten.

Op een gekke manier voelt een nachtje Lipsk ook wel erg Rotterdams. Bouchra en Robin van Persie moeten hier maar eens slapen. Het is toch een beetje thuiskomen. 

En op zo’n ontbijt kan je bouwen.

Uw correspondenten dwaalden diep door de taaie buitenwijken van Krakau, alles rook naar wodka en wij ook. Plotsklaps waren we ondergedompeld in Krakau’s aller-leukste markt.

Te midden van de markt ontdekten we deze prachtige bontjassen installatie, te koop voor een zacht prijsje. Weet iemand de naam van de kunstenaar? Wij tippen Yolanthe; meteen kopen!

Onze jongens trainen volgend jaar in het stadion van Wisla Kraków. Technisch directeur én Limburger Stan Valckx kon ons niet verder helpen. We kwamen dan ook niet dichter bij het heilige gras dan achter twee glazen deuren en een tussenruit. Maar de maquette voelde toch ook heel dichtbij.

Megatip! Een dagje dierentuin met alle oranje kids. Hier mag je nog gewoon hard pelpinda’s naar slingerapen smijten; superleuk.

De Polen wagen graag een gokje, onze voetballers ook wel. Vooral inzetten op eigen wedstrijden is een heuse sport. Lotto, Mini Lotto, Joker, Multi Multi. Wij van WAVE kraste er ijverig op los, met de hulp van een Poolse krasmeester, maar helaas zonder succes.

Wordt de druk om te presteren te hoog? Nou, dan ga je toch een potje relativeren op het vele voetbalvelden grote Cmentarz Rakowicki! Daar is het elke dag wel een keer raak. Vooral de katholieke Sneijders zullen het hier goed toeven vinden. Én nog vlakbij het trainingscomplex ook: handig!

Nog zo’n leuke markt! Gespecialiseerd in ruikvertier. Hier kunnen de dames hun neusjes ophalen, wat is er nou aangenamer voor een voetbalvrouw dan je dagjes snuivend door te brengen.

In de herfst verkoopt deze oude dame rozenbottels. In de zomer dille en frambozen. Als het moet leest ze ook je hand; kan ze gewoon. Ze had de eerste uitslag al binnen: Nederland gaat met 3-0 winnen van Duitsland, of was het nou andersom?

WAVE was niet alleen voor het vertier en als reisreporter in Kraków. Op zaterdagnacht organiseerde de heren samen met lokale helden een event in deze machtige building. Keihard feest!

En dan hadden we nog een ontzettende fashion tip voor Sylvie van der Vaart. Namelijk deze dieprode monsterloods met tweedehands kledingstukken. Scherp geprijsd en goed verlicht.

Laten we eerlijk zijn, met al deze tips op zak hebben we eigenlijk al gewonnen.

Trouwens, WAVEWAVEWAVE gaat tijdens het EK een wel heel uniek project in Rotterdam doen! Hou ons dus in de gaten want voor je het weet is het toernooi al begonnen.

About [Redactie] 9063 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. “Uw correspondenten dwaalden diep door de taaie buitenwijken van Krakau.”

  Ja dat is te zien.
  Typisch tendentieus Trendbeheer stukje weer. Krakow is een moderne wereldstad die met name op cultureel gebied enorm veel te bieden heeft.

  Maar nee, wij zetten liever een ranzig systeemplafond op de foto.

  Ongenuanceerd!

 2. Kutfotos die aan elkaar gepraat worden met zogenaamde oost-europa humor. Wat wordt ik daar wijzer van?

 3. Een adviesverhaal met humor neergezet, Goed tussen de regels doorlezen en je begrijpt de context.
  Silvie / Jolanthe en de andere voetbalvrouwen zullen zich graag eens anoniem tussen de bevolking begeven. Wees eerlijk: decadentie kennen en zien zij al genoeg. Nu even terug naar de basis.

  Ik geloof in een winnend spel. Met de stuwende vrouwelijke elementen aan hun zijde zal de scheppende man de bal in het hart van het doel weten te raken.

  Anke P

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*