Hester Scheurwater @ Frank Taal

“Liefhebbers van schoonheid, kunsthistorici, psychologen, rukkers, fashion victims, macho’s en feministen en sprookjeskikkers die misschien gekust willen worden” opgelet.

Uit de Openingsspeech van Frits Gierstberg, Hoofd Tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum, bij de opening van Hester’s solo bij Frank Taal. Het is Walter Keller’s tekst bondig samengevat.

Hester Scheurwater – SHOOTING BACK – Solo Expositie en Booklaunch: nog tot 11 november.

franktaal.nl/expositie/show/hester_sc[…]ooklaunch.html

Diverse werken uit de kenmerkende serie inflitsware.

Een tentoon ter gelegenheid van haar kunstboekpresentatie Shooting Back. 250 exemplaren dikdruk Gerber & Keller Zurich met gesigneerde originele print voor 135 €.

Niet op haar Facebook vertoonde foto’s, met de snelheid van het licht zouden haar accounts verwijderd worden en ze is al zo vaak verwijderd – hangt groot geprint in de ruimte.

Maar vooral veel vrouw met camera, spiegel. Spiegelperspectief levert soms verrassende composities. Het is de overvloed van steeds net verschillende haast identieke poses die Hester eigenheid geeft. Losse afbeeldingen hoeven niet allemaal even sterk te zijn voor zover ze steun krijgen van zusterfoto’s.

In galeriesetting nu eens heel anders getoond als in gepaste chaos – zie de kenmerkende atelierserie van Hester Scheurwater en bijvoorbeeld een eerdere presentatie bij Roodkapje: “een schitterende tyfuszooi.

Laten we zeggen – bij Frank Taal de handelseditie waar eerder het werk vooral als installatie getoond werd. En dat is ook wel eens prettig om te zien.

Hoewel het ruwe en schetsmatige zo links en rechts ingehaald wordt door het esthetische.

Nog tot 11 november.

franktaal.nl/expositie/show/hester_sc[…]ooklaunch.html

About Jeroen Bosch 4733 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Woensdag aanstaande is de galerie bij uitzondering gesloten.
    Zondag 11 november van 14 tot 17.00 uur is SHOOTiNG BACK voor de laatste keer te bezichtigen. In aanwezigheid van de kunstenaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*