Eindejaarslijst 2012 TINKEBELL.

frieze1

Jaaaa, ik heb ook een 2012 lijstje!! Al moet ik u wel vantevoren waarschuwen dat dit een tamelijk op mijzelf gericht lijstje is: Ik heb zo’n druk jaar gehad dat ik weinig sociaal ben geweest, slechts een enkele opening heb meegemaakt en zelfs het nieuwe Stedelijk nog niet van binnen heb gezien.

medium-05

Maar toch. Even graven in het geheugen. In februari deed ik mee met de RAW expo. Ik redde een plofkip (Mevrouw Kip, ze woont nu bij mijn buurvrouw, legt eieren, blijkt niet heel vriendelijk, maar ze leeft nog en lijkt los van haar enorme omvang tamelijk gezond)
Die RAW expo daar had ik nogal wat commentaar op, maar wat wel leuk is om te melden is dat terwijl RAW daar een beetje hip stond te doen, verkocht TORCHGallery 2x de complete stand uit, op Art Rotterdam met de solo van nieuw supertalent Line Gulsett.

linegulsett

Ook nu nog wordt haar nieuwe werk bijna direct van haar ezel gekocht en wordt ze voor de ene na de andere show gevraagd. In de gaten houden dus!!
Overigens, Line komt uit Noorwegen en ik ken verder geen kunstenaars met zó veel gevoel voor humor. I looove Line!

Niet veel later dit jaar werd ik gevraagd door The Guardian om een artikel te schrijven naar aanleiding van alle haatmail die ik nog steeds ontvang. Ik voelde mij ontzettend gevleid omdat The Guardian toch niet de eerste de beste is en ik sinds kort een beetje aan het schrijven ben, dus wat oefeningen binnen het schrijfgebied waren zeer welkom.

Later dit jaar (En nu spring ik even in de tijd, helemaal naar eind november) gaf ik een presentatie op TEDxAmsterdam over hetzelfde onderwerp.

mylittlepony (1)

‘Mediagedoe’ was wel een beetje het grote thema van dit jaar want voor de Pulse Art Fair in New York zette ik een paard op als My Little Pony. Nog vóór het paard dood was en ik in het vliegtuig richting USA zat, was de rel in Nederland al uitgebroken. Gelukkig maakte The Huffington Post dit uiteindelijk nog een beetje goed.
Wel jammer was dat die zelfde media er ook voor zorgde dat de verkoop aan niemand minder dan John Mc Enroe en Patti Smith niet door ging. Juist op het moment dat de verkoop rond gemaakt werd, werden ze weggejaagd door paparazzi. (Nee, dat gebeurt dus niet alleen in films!)

frieze5

Om het grote verdriet te verwerken bezocht ik met TORCHMeister Mo en mijn goede vrienden Wouter en Ashley de Frieze Art Fair.
Blegh. plastic plastic plastic en veel te dure pizzapunten. Mooie tent, maar verder niks aan. Wel lol gehad.

kalender_tinkebell

Deze zomer ging ik naar Manila in de Filippijnen. U weet er waarschijnlijk van: Ik startte daar een reddingsactie binnen mijn SAVE THE WORLD project om 2 jonge animeermeisjes een betere toekomst te bieden. De naaktkalenders zijn nog steeds te bestellen.

sts01

Kort na thuiskomst opende een groepstentoonstelling in Villa Zebra te Rotterdam. ‘Ah wat lief!’ En wat ik nu even wil zeggen is het volgende: Voor iedereen die kinderen heeft GA NAAR DAT MUSEUM!!!!

Ik heb geen kinderen en ook geen ambitie tot reproductie, dus ik was er natuurlijk nog niet eerder geweest, maar potverdrie, wat een fan-tas-ti-sche plek!

Oke, oke, de aandacht voor mijn SAVE THE SNAILS project wat ik daar toon (nog tot mei komend jaar!) is erg uit de hand gelopen – buiten proportioneel en erg vervelend (Er lopen een aantal politie aangiftes en de raad voor journalistiek doet in januari uitspraak!) Ik schreef er een stukje over op Joop.

7

Eigenlijk vind ik dat het complete museum met alles wat ze doen en organiseren eens goed in de schijnwerpers mag komen want ik geloof werkelijk dat als elk kind dáár ooit zou komen, ze als volwassen mensen allemaal van kunst zouden houden. Echt, dit soort plekken moeten we heel heel erg koesteren en steunen!!
Ik stel dan ook bij deze voor dat iedereen die dit leest per direct vriend van het museum wordt: villazebra.nl/infosite/?page_id=83

joostbenthem (1)

Oke, óók ergens rond die tijd (of iets eerder) was er de tentoonstelling van Joost Benthem bij Meneer Malasch en daar mocht ik toen gewoon zómaar een kunstwerk mee naar huis nemen. Ik vond dat fantastisch (en ik vond de tentoonstelling ook fantastisch) én ik vind Joost fantastisch en dat wilde ik ook even melden.

dimitrydegraaf

En nu ik even snel tussendoor naar mijn muur loop om voor jullie een foto te maken van het werk van Joost Benthem word ik er aan herinnerd dat ik dit jaar nóg een werk cadeau kreeg: Deze tekening van Dimitry de Graaf. Niemand kent hem nog (ik zeg vaak tegen hem dat hij meer tekeningen moet maken, tenminste één per dag, en hij zegt dan jajaja, en dat komt dan nog wel een keer -hoop ik, want ik ben dol op zijn werk.) Hij heeft wel een website, maar daar staat niets op van wat hij momenteel maakt, dus kijk maar niet.

Even denken, what else?

The_Social_Show__The_art_of_sharing_1_0

Nou, ik was een paar weken geleden bij TORCHGallery (waar anders / I looove The TORCHMeister!) en daar was de youasme measyou – The Social Show: The art of sharing en Mark van Vorstenbos en Twan Janssen stonden daar net een stapel kleding te stomen (?)

Eigenlijk had ik ze beloofd toen een stukje over ze te schrijven en hier aan te leveren, maar helaas ging het tijd en gezondheidstechnisch even mis, dus bij deze maak ik het even goed (hoop ik)

Wat is het? Het zit wat mij betreft een beetje tussen kunst en mode in. Ja, het is een kledinglijn, maar de presentatie etc en natuurlijk de achtergrond van Twan ligt meer in de kunst. De kleding is MOOI!!! En ik baal dat er niks roze tussen zit.

Het bijzondere aan het label is dat iedereen investeerder kan worden. Je leent ze 500,- (die krijg je dus later terug!) en in ruil krijg je 50% korting op de eerste 500,- die je bij ze besteed.
Dit model zorgt er voor dat zij hun investeringen kunnen doen en de investeerders (vele prominenten!!) zich betrokken voelen, hun kleding gaan kopen en dragen en ze op deze manier kunnen groeien.

Helaas, de tentoonstelling is al voorbij en de feestdagen ook, maar de kleding is zo prachtig en zo draagbaar, die kan en mag je het hele jaar door aanschaffen (of jezelf aanmelden als investeerder!)

Tinkebel 9.indd

Ondertussen rond ik mijn nieuwe boek ‘De Duitsers zijn uitgeschakeld’ af (voorproefjes hier) en vind ik het onwijs spannend dat er in februari voor het eerst een door mij geschreven boek in de winkels ligt. Echt een nieuwe uitdaging dat schrijven en super-super leuk om iets totaal nieuws te doen!

Ik hoop dat jullie het boek allemaal gaan kopen en het cadeau gaan doen op elke verjaardag of andere gelegenheid waar men elkaar cadeautjes geeft.

Tot slot (oooh, ik sla van alles over, maar anders wordt het echt te veel!) mijn eigen feestelijke afsluiter van het jaar. Vorige maand hebben we met een aantal mensen een videoclip opgenomen van muziekje van het jaar 2012 TINKEBELL. and friends go GANGNAM STYLE!!!

Wishing you warmth!!!

Looove TINKEBELL.

9 Comments

  1. Voorál mijn GANGNAM STYLE filmpje. Daar moeten jullie echt allemaal naar kijken, hij is fantástisch! (al zeg ik het zelf)
    :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*