Nieuwe Vide, Haarlem

Nieuwe Vide, Haarlem

Het hele jaar dubbeltentoonstellingen bij de Nieuwe Vide. Naast het reguliere programma in de grote zaal een solopresentatie van een juweel uit de videocollectie van De Hallen. Een mooie manier van video presenteren. Door het werk zijn eigen ruimte te geven, weg van de grote zaal en het te presenteren als solo, ga je er eens goed voor zitten. Iets dat ik in een reguliere museumopstelling zelden doe. Dat het een boeiende video is helpt natuurlijk ook. Het Hollandse Meesters hokje helemaal bovenin de Hallen werkt om die reden ook zo goed.

Beide tentoonstellingen nog te zien t/m 24 februari a.s.

Nieuwevide.nl

Nieuwe Vide, Haarlem

Julika Rudelius laat economisch succesvolle mannen aan het woord over geld in Economic primacy uit 2005 (waaronder oud AKI student Boris Veldhuijzen van Zanten).

Nieuwe Vide, Haarlem

Eerlijk en oprecht, de heren nemen geen blad voor de mond en je proeft bij vlagen het ongemak van Rudelius (hoewel je haar niet ziet of hoort). Inmiddels zijn we zeven jaar verder en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een vervolg.

Nieuwe Vide, Haarlem

Van een geheel andere orde is het werk in de grote zaal. Kunst die over kunst gaat en dan met name het grensgebied tussen schilderen en beeldhouwen. Een trio-tentoonstelling waarbij de individuele werken zo naadloos op elkaar aansluiten dat het aanvoelt als een totaalinstallatie.

Nieuwe Vide, Haarlem

Maarten Overdijk

Nieuwe Vide, Haarlem

Charl van Ark

Nieuwe Vide, Haarlem

Peggy Franck

Nieuwe Vide, Haarlem

Peggy Franck

Nieuwe Vide, Haarlem

Maarten Overdijk en Charl van Ark

Nieuwe Vide, Haarlem

Charl van Ark

Nieuwe Vide, Haarlem

Charl van Ark

Nieuwe Vide, Haarlem

Maarten Overdijk

Nieuwe Vide, Haarlem

Peggy Franck

Beide tentoonstellingen nog te zien t/m 24 februari a.s.

Nieuwevide.nl

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*