Grote gele Pekingeend

Grote gele Pekingeend

    “By Tuesday afternoon, the term “big yellow duck” had also been blocked.”

“Chinese Communist party authorities, fearing a threat to their legitimacy, forbid open discussion of the so-called “June 4th incident” in the country’s media and on its internet. Yet internet users have reacted by using ever-more oblique references to commemorate the tragedy, treating censors to an elaborate game of cat-and-mouse.”

Guardian.co.uk/world/2013/jun/04/tiananmen-square-online-search-censored

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*