Zoro Feigl – Chasing the Tail @ MU Strijp S

zorofeidl_mu

    Supervet gewaagd experiment: hulde Zoro!

Doublebill voor MU: 16 augustus opende de groepstentoon Garage Grit op de aloude lokatie in de Witte Dame, waarover later separaat bericht, op de begane grond van gebouw Gerard in Strijp S Chasing The Tail van Zoro Feigl.

mu.nl/nl/exhibitions/now/zoro-feigl

zoro-feigl-mu-strijp-s-4

1000 vierkante meter kale fabriekshal, acht meter hoog. Ga er maar aanstaan. Zoro gaat het gevecht met de ruimte aan met een verzameling hem kenmerkende sculpturen: oneindige bewegingen nergens naar toe en het maakt nog geluid ook.

zoro-feigl-mu-strijp-s-2

zoro-feigl-mu-strijp-s

Centraal een beeldbepalende grootse piepknarsende golfplaten Road to Nowhere. Een machine beweegt een paar honderd meter immer veranderend doolhof en wordt in die noeste zinledige arbeid ook zelf meebewogen: langzaam het gebouw uit, zo lijkt de gang te gaan. Vervaarlijk, beeldbepalend, maar tegelijkertijd haast irriterend wankel. Het knarsen vult galmend de kale ruimte en de gietvloer kan na afloop van de tentoonstelling de centrale Eindhovense gietvloerenkliko in: stukgeschuurd en aan gort.

zoro-feigl-mu-strijp-s-3

How to do things with kettingen. Voortbordurend op de ‘harde’ ketting op de Volskrant Beeldende Kunstprijs in Schiedam een viertal varianten in plastiek. Waar één de blik hypnotiserend gevangen houdt, proeft dit als een catalogus van vergelijk. Ook al hebben ze alle vier strikt eigen dynamiek, zo nevengeschikt wordt de uniciteit van het gebaar in beweging ondermijnd.

Maar wat een associatievrijheid.

Ik denk dat je er één moet zien en dan maar blijven kijken, staren.

Persoonlijk en absoluut hoogtepunt deze bolvormige meanderende groene pijp. Een straf anders geniaal beeld dat zich oneindig in- en uitvouwt.

Het gaat allemaal nergens over en het betekent niets. En toch – de oneindige repeterende bewegingen zijn haast zen-like, onalledaags, in zichzelf gekeerd en tegelijk open, van alle dag. Chasing the tail, panta rhei weet-u-wel. Niets is ooit, maar alles wordt. Alles verandert, niets gaat ten gronde. Tis van een grenzeloze poëtica. De banaliteit van het materiaal en de eenvoud van de ingrepen maakt het ongekunsteld en vrijmoedig, repetitive energy, tekenen in 3D.

Bovenstaand videoimpressie MU en hé:.

“Dit najaar publiceert MU een bijzondere transmediale publicatie over het werk van Zoro Feigl in combinatie met zijn expositie.”

Chasing the Tail is nog te zien tot 29 september.

mu.nl/nl/exhibitions/now/zoro-feigl

Met noot: ik ben enthousiast; zo enthousiast dat ik met Zoro Feigl ga samenwerken in Jeroen Bosch / Agent Orange, artist run art agency in oprichting.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Goed om the horen dat die vloer eraan gaat.

    Organize, don’t agonize.”
    ― Nancy Pelosi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*