A Letter to Jennifer Knoll

'Jennifer_in_Paradise', re-distributed digital image (first image ever Photoshopped), encrypted message, Constant Dullaart 2013

    ‘Jennifer_in_Paradise’, re-distributed digital image (first image ever Photoshopped), encrypted message, Constant Dullaart 2013.

“Dear Jennifer,

Sometime in 1987, you were sitting on a beach in Bora Bora, looking at To’opua island, enjoying a holiday with a very serious boyfriend.[…]

This photograph of a beautiful moment in your personal history has also become a part of my history, and that of many other people; it has even shaped our outlooks on the world at large. John’s image of you became the first image to be publicly altered by the most influential image manipulation program ever.”

Rhizome.org/editorial/2013/sep/5/letter-jennifer-knoll

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*