Waarom Leeuwarden Culturele Hoofdstad van de planeet wordt misschien en niet grootstad lichtstad Eindhoven?

mooi-man

Awel, Lieward hejt Frand de Bie. (Leeuwarden heeft Frans de Bie.)

(Video na de klik.)

“Draadkunstenaar Frans de Bie is bezig met een bijzonder mooi project. Wie het Leeuwarder etalageproject kreeg Frans de beschikking over een leegstaande winkel aan de Westersingel.
Daar werkt hij met vrijwilligers aan draad-kunstwerken. De Bier hoopt al die kunstwerken aan elkaar te verbinden en dan een vermelding te krijgen in het Guinness Book of Records.
Een bijzonder project dat volop steun krijgt van Culturele Hoofdstad 2018.”

Wah:

“Een Culturele Hoofdstad-kunstproject dreigt in de soep te lopen. Draadkunstenaar Frans de Bie ligt in de clinch met de organisatie Lwd2018. […] Hij heeft zijn project stilgelegd.”

lc.nl/friesland/cultregio/article16109643.ece/Kunstenaar-ruziet-met-Culturele-Hoofdstad-

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

  1. Ik denk dat ze het toch niet vonden passen bij het geplande Elevens Fountains-project met o.a. Olafur Eliassen, Mark Dion, Marina Abromovic en Daan Roosegaarde

  2. tja ben al enige tijd bezig met schilderen………. over 2 dagen kan ik exposeren………….een variateit van schilderijen……schilderijen voor kinderen……….papoeas……en venetiaanse maskers……………heb 2 jaar geleden 3 hersenbloedingen gehad,,,,,,,,,,,,,,,gerevalideerd……….kan weer lopen alles doen……….maak kunst om te overleven……zoek expositieruimte!groetjes wimke!

  3. Wimke, er is nog hoop, ik denk dat je zonder probleem nog een plekje kan krijgen in het Rotterdamse Gronkel Bonkel oord van AA Bronson. (vroeger Witte de With geheten) Voor info op Trendbeheer even AA Bronson @ Witte de With verder doorspitten.

  4. Nou sorry hoor… Als ik dit zie, dan denk ik dat er veel meer betere figuren op deze aardbol lopen dan meneer de Bie… Hij blaast het overigens ook wel erg van de toren af in het filmpje ;) Narcistisch? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*