HELLO @ Spinnerei Halle 14, Leipzig

openiung

Ook dit jaar vindt in Leipzig de ‘Großer Herbstrundgang der Spinnereigalerien‘ plaats. Op initiatief van Galerie Jaap Sleper kent dit evenement dit jaar ook een Nederlandse bijdrage in de vorm van Hello, een kleine beurs met daarop bijdragen van Jaap Sleper, Bliss, Frank Taal, BuroRotterdam, Vriend van Bavink, With Tjalling, Sanaa en Say Hi.

Een verrassende selectie van initiatieven die leiden tot een spannende afwisseling tussen commerciële galeries en kunstenaarsinitiatieven. Een gewaagde onderneming wat door de organisatie van Rundgang werd bestempeld als ‘te commercieel’ en daarom niet werd opgenomen in het programma op de website. Desalniettemin een reden om toch eens een kijkje te nemen in Hal 14.

(Een bericht van Ties ten Bosch.)

foto

Bij aankomst zitten een aantal medewerkers van de beurs buiten aan de bekende high tea table van Daan den Houter. Hier is Frank Taal druk bezig om de bezoekers van het terrein naar binnen te krijgen. Als we verder gaan naar binnen weten we waarom. De preview-opening van Hello lijkt bij binnenkomst helaas niet al te druk bezocht, maar de galeristen lijken er klaar voor.

Eenmaal binnen is niet altijd helemaal duidelijk welk werk bij welke galerie hoort, wat het enigszins verwarrend maakt. Bovendien is de hal niet zo heel goed verlicht, waardoor een aantal werken niet helemaal uit de verf komt. Maar na een snelle rondgang zien we snel al een aantal bekende namen en hier en daar een onbekende verrassing. Teveel namen om allemaal te noemen, vandaar een enigszins willekeurige selectie van de werken aanwezig:

sep

Als eerste lopen we aan tegen een groot werk van Erik Sep.

scheurwater

En als we ons omdraaien poseert tijdelijk assistent van de galerie Gemma van Bekkum bij werken van Saminte Ekeland, Jan ten Have en natuurlijk het onvermijdelijke werk van Hester Scheurwater.

iets

In de hoek hangt nog een prachtig werkje van de eveneens in Leipzig aanwezige Willem Besselink.

DSC00829

BuroRotterdam presenteert Onno Poiesz en natuurlijk met, hier op de foto, het ietwat slecht uitgelichte werk van Olaf Mooij.

bliss

Bliss-producten kopen we uiteraard in de supermarkt van de altijd charmante dames van Bliss.

tjalling

Een mooie presentatie van werken van Jenny Wilson op de muur van galerie With Tsjalling.

sleper

Uiteraard is Jaap Sleper zelf ook van de partij terwijl hij zijn bezoekers opwacht bij het werk van Inge Aanstoot en daarachter Hidenori Mitsue.

slicher

Sebastiaan Schlicher op de voorgrond en daarachter V&B.

griffioen

Anouk Griffioen

tineguntherkkk

Tine Günther

tinegunther

En ook een groot sculpturaal werk van Tine Günther waar we niet omheen konden.

botlek

Daan Botlek bekijkt nog maar eens het erg sterke werk van Eva Spierenburg in de ruimte van Sanaa. Op de voorgrond een skelethuis van Adriaan Villiers.

httpwww.galeriejaapsleper.nl

Annkeke Wilbrink, eveneens bij Sanaa.

Theo Wessel

Een prachtige serie pijpen van Theo Wesselo bij Vriend van Bavink.

DSC00808

En een aantal lichtsculpturen van Ralf Westerhof, eveneens bij Vriend van Bavink.

DSC00827

En hoewel we het op de preview nog moesten doen met vooral meegereisde kunstenaars, galeristen en assistenten is het te hopen dat deze minibeurs de rest van de weekend het verdiende publiek krijgt.

Voor wie in de buurt was: 21 & 22 september, Halle 14 in de Spinnerei, Halle 14, Leipzig!

galeriejaapsleper.nl/2013/09/05/bleu-episode-foundation-presents-hello

About [Redactie] 9063 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. “Een gewaagde onderneming wat door de organisatie van Rundgang werd bestempeld als ‘te commercieel’ en daarom niet werd opgenomen in het programma op de website.”

    Dat is vreemd, toen ik er afgelopen zomer rondliep draaide alles er om de handel (niks mis mee) en dit weekend zal alles te koop zijn geweest. Lijkt me eerder dat de galeries aldaar niet zitten te wachten op nog een kunstverkooppunt?

  2. Te comercieel: een grote berg Schmalz op hun hoofd! Me dunkt, een mooie presentatie van buiten Amsterdam in een best wel fraaie omgeving!

  3. Er waren overigens meer Nederlandse deelnemers aan de rundgang zoal whatspace, Gerhard Hofland en ornis a galery .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*