Studio Job – Landrover Defender

Een holocaust-hekje is jammerlijk, de Zutmobiel – een door rijkeluis-decoratie ontwerpers Studio Job opgetuigde Landrover Defender – is grensoverschijdend. Slecht. Desig op z’n worst.

De website van Studio Job biedt geen info, wel aanstelkabaal: schreeuwend leeg.

studiojob.be

Automobile – Land Rover van Studio Job is te zien op PAN Amsterdam.

landrover.grayling.nl/65239-onthulling-automobile-land-rover-by-studio-job-op-pan-amsterdam

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

14 Comments

 1. Oef ook weder bij DWWD, ik had het kunnen bedenken. Tis er plat genoeg voor.

  De begeleidende teksten uit het persbericht zijn eveneens spottend noch hilarisch:

  “Heel af en toe neem je de rust, het geduld, de middelen en doorzettingsvermogen om een meesterstuk te maken. Geen stijloefening, geen mooimakerij, geen snufjes, geen toekomstmuziek. Wij wilden een JOB Land Rover die van hier en nu is. Een sculptuur van vandaag!” Aldus Job Smeets.

 2. Gewoon een artkarretje als reclameding. Aandachttrekkerij middels aanstellerij, en dus succesvol in z’n doel.

  Ik denk dat een virtueel schouders ophalen en een “nou en?!” net zo goed op z’n plaats is.

 3. Schouders ophalen over reklamekarretjes en aandachtige aanstellerij indeed; maar ze winnen prijzen. Ok – dat is ook blind wellicht. Ik vind het vrij abject binnen een vak.

  Volgende keer iets fraais hier in de kolommen. Kwa desig. (Ik kocht me gisteren haast een bord.)

 4. aandacht, geld, succes, prijzen, roem… het is een vicieuze cirkel. Iets dat aandacht genereert zorgt voor inkomsten, zal dus wel goed zijn en zo verder. Het heeft allemaal niks met inhoud en kwaliteit te maken, slechts met de perceptie ervan.

 5. Het maken van zoiets is nog tot daar aan toe, maar dan inderdaad de manier waarop onze Job er over praat bij DWDD… De tien minuten van dit programma is al te veel aandacht hier voor…

 6. Het blijft een kitscherig gedrocht en Job een oetlul maar het hierboven genoemde is in de verste verte niet beter dan die gliiterbak van Job.

 7. Ik sta hierin nogal alleen volgens mij. Jullie opmerkingen vind ik wel geweldig om te lezen. Ik vind het werk leuk, Job en Nynke zijn in hun uitingen vrij humorloos en veel te pretentieus. Daar stoor ik mij dan weer aan. Graag op het randje, soms er overheen. In dit geval liever geen uitleg en publieke optredens… (voor mij).

 8. Het gaat juist alleen maar om publiek en publieke optredens, wat dat betreft is het ook echt een werk van hier en nu. Mediageniek en betekenisloos, met een pakpapiertje met holle retoriekprint. “Machtssymbolen, fallus, kristallen, duur…” Alles voor de “likes”.

  Ik zou het interessant vinden als er een diepere laag in zou zitten die juist iets doet met die tijdgeest, die daar mee speelt of iets over zegt. Ik denk dat zelfs het cynisme ontbreekt om de tijdsgeest uit te buiten. Decoratie, dat is alles, maar wel knap gemaakt, dat dan weer wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*