Selfie nummer 1

de eerste selfie

‘In fact, the picture considered by many to be the first photographic portrait ever taken was a “selfie”. The image in question was taken in 1839 by an amateur chemist and photography enthusiast from Philadelphia named Robert Cornelius. Cornelius had set his camera up at the back of the family store in Philadelphia. He took the image by removing the lens cap and then running into frame where he sat for a minute before covering up the lens again. On the back he wrote “The first light Picture ever taken. 1839.”’

Publicdomainreview.org/2013/11/19/robert-cornelius-self-portrait-the-first-ever-selfie-1839/

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*