Das Ding @ Billytown

1

Billytown pakt opnieuw uit met de tentoonstelling Das Ding, gemaakt door Pim Blokker, Robbin Heyker en Sjoerd Tim. (Het  bovenstaande affiche is van huistypograaf Julian Sirre.) Het is een vrolijke tentoonstelling geworden die opnieuw een ander facet toont van Billytowns mooie tentoonstellingsruimte die al zoveel verschillende sferen herbergde. Maar reden tot vreugde is er eigenlijk niet. Het 10 jaar bestaande kunstenaarscollectief moet – hoogstwaarschijnlijk – begin volgend jaar voor de vierde keer verkassen. Dat is des te meer te betreuren omdat er ook nu weer veel tijd, energie en creativiteit geïnvesteerd is in de verbetering van het complex dat nu gesloopt dreigt te worden. Artistieke oases krijgen het moeilijk in Den Haag en moeten wijken voor hogere – financiële – belangen.

billytown.org/

2

De drie kunstenaars hebben intensief samengewerkt om Billytowns ‘white cube’ te kontrasteren met een veelkleurige en complexe constructie.

2a

3

Robbin Heyker toont zich het meest minimalistisch.

4

5

De kunstenaars tonen werk dat hun overeenkomsten benadrukt, zoals blijkt uit dit werk van Pim Blokker.

6

Die ook wat lyrischer uitpakt.

7

De afwisslende concentratie op de getoonde kunstwerken en op de diverse doorkijkjes van Das Ding levert een duidelijke meerwaarde op.

8

Sjoerd Tim maakt hier ook functioneel gebruik van.

9

Sjoerd Tim.

10

Op de opening bleek dat Das Ding ook een uitdaging vormt voor spelende kinderen.

11

12

Die op hun beurt de ouders weer mesleepten in het avontuur.

14

Terwijl de kunstenaars de goede kijkers belonen met extra ogenspijs.

billytown.org/

6 Comments

  1. Ja schandalige kapitaalverspilling! Ik begreep dat het huurcontract van vijf jaar niet werd verlengd en over gaat in de gebruikelijke constructie waarin je elke maand de huur kan worden opgezegd. Kennelijk zijn er plannen voor dat kavel, dat woningproject eromheen is ook juist opgeleverd en misschien dat er plannen zijn tot uitbreiding. En dat na alle energie die in het gebouw is gestoken!
    De show is erg goed, Billytown draait een mooi programma, zie ook chmkoome’s blog later vandaag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*