Exhibitionist

splass4

Kersverse agenda voor hedendaagse kunst oogt compleet en overzichtelijk. Stadsclicksgewijs door het gehele overaanbod. Wellicht handig bij een dagje uit.

Exhibitionist is een opzetje van Alexander Ramselaar, Maurits Hertzberger en Joris Lindhout.

Expert picks – Wilfried Lenz picks Wilfried Lenz ja amehoela – moet ik nog even aanzien. (Noot: “In de rubriek “expert picks” op deze website treft u tentoonstellingen aan die door minimaal drie experts werden aangemerkt als de moeite waard (3 sterren), erg goed (4 sterren) of excellent (5 sterren).”) Valt nog te bezien of dat meerwaarde heeft, een verzamelde sterrenparade. Met een woord van kritiek “Dit moet je zien want…” zou het net straffer ingezet zijn. Danwel explciter “x sterren van” zou het minder anoniem maken.

En hoe zou de volgorde van nu te zien en verwacht ingezet zijn? Lekker voor Joey Ramone om altijd te openen. Minder lekker als je op plaats 21 zit.

exhibitionist.nl

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. ‘Nu’ en ‘verwacht’ zijn gerangschikt op datum: bij ‘nu’ staan de tentoonstellingen die het meest recent geopend zijn vooraan en bij ‘verwacht’ de tentoonstellingen die spoedig openen. Idem dito ‘laatste kans’: vooraan staan de exposities die als eerstvolgende sluiten.

  2. @Maurits
    Dank! Klinkt logisch. T’is dat ik hem bij opening tien keer bezocht (gisteren) en dus tien keer zelfde volorde zag; daarom dacht ik ook aan waarom niet random? Zie nu ook WdW van verwacht naar actueel is gesprongen.

  3. @Jeroen
    Yes! Gister waren er maar liefst 11 openingen, dat zijn dus de eerste 11 thumbnails onder ‘actueel’. Vrijwel alle rubrieken zijn op openings- of sluitingsdatum gesorteerd. Die data zijn te zien op iedere thumbnail bij een mouse-over. Geen enkele kunstinstelling of galerie betaalt voor vermelding of voor een positie vooraan. Er staan wel advertenties op de site, maar die zijn duidelijk gemarkeerd. Via Facebook en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van aanstaande openingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*