Hollywood in Ghana

Hollywood in Ghana

“A cottage industry quickly sprang up in the early 80s when the first videocassettes made their way to the West African nation of Ghana. Armed with a TV, a VCR and a portable generator, mobile cinema operators set up shop in city neighborhoods […]

In order to pack their mobile theaters, promoters hired artists to design movies posters […] The artists – many of whom seem to have only a tenuous grasp on perspective and human anatomy — were oftentimes commissioned to design a poster without having seen the movie or even really knowing what a given movie star looks like.”

Openculture.com/2014/03/strange-movie-posters-from-ghana.html

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*