Draadkraaier Atelier van Lieshout

avl-orakel

    Gedraadstaalt orakel met elektrische motoriek

5 mei op de Dam: de draadkraaier van Joep van Lieshout, centraal tegenover het monument. Draadkraaier spreekt al uw sms’jes uit.

Wreed, libertijns, poetisch of gewoon reclame voor uw ding in max 160 karakters: alles is toegestaan. Vrijheid van meningsuiting als uitgangspunt van de grote filterloze draadkraaier.

Schuddebuiken met onderbuiks of anderszins ongepasts – iets met joden en marokkanen, met hoer- of godenvloeken, wellicht zelfs snaaks gecombineerd, het ligt op de loer als kattenkwaad, al dan niet erger of ernstiger ingezet.

“AVL has designed Het Orakel (The Oracle), a totem-like, two-and a half metre high head, which will be pronouncing SMS messages sent by the public.”

Mijn sms’je “laag hangt een groot en toch gering verdriet” naar 2255 orakel kwam niet aan. Maar dat lag geheel aan mijn toetsvaardigheid.

avl-orakel-2

Joep’s recept voor pasta bolognese schalde daarentegen luid en duidelijk door de ruimtes.

Meer nieuws van AVL:

atelier

Helaas, het onvolprezen feestelijke AVL MUndo krijgt dit jaar geen vervolg en blijft vooralsnog bij een eenmalig experiment.

avl

Zelfs als opslag aansprekend tentoongesteld. Maar wat een fraaie lokatie ook.

joep5

joep3

joep1

Brandend van verlangen dit werk op deze prachtige lokatie geconfronteerd te zien met werk van derden. Was een passende tentoonstelling vorig jaar.

Maar tijdens De Wereld van Witte de With of hoe dat nu gaat heten, bij de opening van het culturele seizoen, komt een ijzergieterij van AVL in het museumpark.

ateliervanlieshout.com

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*