Oz overleden (1950-2014)

 Oz

“Mehr als 120.000-mal soll er sein Zeichen auf Hamburger Wände gesprüht haben. Nun ist der Graffiti-Sprayer Walter Josef F. alias OZ bei einem Unfall ums Leben gekommen.”

Wie ooit in Hamburg is geweest heeft hem niet kunnen missen, Walter Josef Fischer a.k.a. Oz. Met smileys, tags en kleurenpizza’s zette hij de afgelopen decennia het leefklimaat in de stad naar zijn hand. Gisteravond overleed hij op vierenzestig jarige leeftijd, tijdens het werk aangereden door een trein.

Spiegel.de/kultur/gesellschaft/oz-in-hamburg-graffiti-sprayer-ist-tot-a-993876.html

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*