Blauw is het nieuwe oranje

Blauw is het nieuwe oranje

    Visualization of the colors of 94,526 paintings from between 1800 and 2000 (courtesy Martin Bellander)

“How blue is the visual art of our era? Interpreting the data of 94,526 paintings created between 1800 CE and 2000 CE, Martin Bellander, a PhD student at Karolinska Instituet in Sweden, discovered that blue has increased in art while orange has become less common.”

Hyperallergic.com/198341/is-now-the-bluest-time-in-art/

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*