Justus Donker

431287a0f61207106_lbb

Ergens ken ik de naam, Justus Donker, de koning van de halve liters. “Met Jeff Koons aan tafel gezeten, Lenny Kravitz” Niet makkelijk te geloven als je zijn werk ziet.

Frank de Rooij wil een documentaire maken over deze op het oog sympathieke tuinhuisbewoner.

“‘Ik zat een paar jaar geleden met een vriend in een café in Leiden, toen er een opvallend figuur binnenkwam. Een man van rond de 45 jaar, met vettig haar, in een overall beklad met verf’, vertelt de Leidse filmmaker Frank de Rooij (33). Het klikte meteen tussen beide mannen en Frank besloot het veelbewogen leven van Justus vast te leggen op film.

Interview bij West:

omroepwest.nl/nieuws/26-05-2015/leidse-filmmaker-wil-film-over-excentrieke-kunstenaar-justus-donker-afmaken-crowdf

Trailer op Cinecrowd:

cinecrowd.com/donker

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. mijn stelling is: door teveel aandacht te schenken aan koninklijk prijsschilderen, derdewereldkunst en al of niet ironisch bedoeld subsidiekeramiek draagt tb bij aan de conceptuele verarming van het nederlandse kunstklimaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*