Wermke & Leinkauf

Wermke & Leinkauf

Een al wat ouder boek met een selectie aan projecten (2005-2013) uitgevoerd door Matthias Wermke en Mischa Leinkauf. Niet teveel tekst maar vooral heel veel fotomateriaal laat zien dat de making-of, en de verhalen die dat oplevert, minstens zo boeiend is als de uiteindelijke video’s en installaties van het duo.

Voor slechts € 29,99 (incl. verzendkosten) gewoon te koop bij Bol.com/nl/p/wermke-leinkauf/9200000016489975/

Wermke & Leinkauf

De deur tot het atelier.

Wermke & Leinkauf

Stiekem rondrijden op een zelfgebouwde pompkar door het metronetwerk van Berlijn (kunstwerk van het jaar 2008) filmt natuurlijk het best wanneer je ook een elektrisch aangedreven exemplaar bouwt voor de cameraman. In hun projecten is Wermke meestal de performant en Leinkauf degene die filmt.

Wermke & Leinkauf

Wermke & Leinkauf

Wermke & Leinkauf

Leuk om terug te zien, Trotzdem Danke uit 2006, Wermke biedt zich aan als gratis ramenwasser.

Wermke & Leinkauf

In 2007 beklommen Wermke & Leinkauf de Brooklyn Bridge in New York en plaatsten er ongezien een tros balonnen. De actie ging ongemerkt voorbij en blijkt achteraf de opmaat tot een veel grootser werk, White American Flags (niet in dit boek) dat in 2014 nogal wat stof deed opwaaien. De documentaire over deze laatste actie, Symbolic Threats, is genomineerd voor de European Film Academy Award die later dit jaar wordt uitgereikt.

Wermke & Leinkauf

Mendireğin Üstünde, op een betonnen golfbreker gelegen tussen het Europese en Aziatische deel van Istanbul bouwden Wermke en Leinkauf een hutje waar ze drie dagen wisten te wonen.

Wermke & Leinkauf

Wermke & Leinkauf

Verder veel foto’s van kruip door sluip door. Op, onder en boven de stad.

Wermke & Leinkauf

Wermke & Leinkauf

Wermke & Leinkauf

Het achterlaten van sporen.

Wermke & Leinkauf

Het boek sluit af met de heropvoering van een handstand bovenop de kerktoren van Heilbronn. De handstand werd voor het eerst uitgevoerd in 1921 door elektromonteurs Willi Schöller en Leo Wörner als resultaat van een uit de hand gelopen weddenschap.

Wermke & Leinkauf

Slechts € 29,99 (incl. verzendkosten)

Bol.com/nl/p/wermke-leinkauf/9200000016489975/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. je mag geloof ik geen lid worden van W&L
    situationisme goes jackass
    de dérive zit ook al in het lespakket van de designacademy hoorde ik
    we leven in spannende tijden
    €29,99 is trouwens best veel geld voor een papieren website

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*