De beerput van Beumer

“Resumerend: de stichting van Beumer krijgt bijna vijf ton waarmee de modelijn van Van Benthum wordt opgezet. Met de subsidie kan het bedrijf van Beumer een deel van de huur aan de Herengracht betalen. Nadat met de subsidie het label van Van Benthum in de markt gezet is, komt de merknaam in handen van het bedrijf van Beumer.”

“Wisten de subsidiegevers – Mondriaan Stichting en Fonds BkVB – dat Beumers stichting Co-Lab zaken deed met Beumers bedrijf Trots BV?

Beumer zegt van wel. Volgens hem was een van de „randvoorwaarden” dat Trots BV werkruimte beschikbaar zou stellen en dat de fondsen dat zouden betalen. Documenten die dit bevestigen presenteert hij niet. Ook in het archief van de fondsen is hierover niets te vinden, meldt het Mondriaan Fonds.”

Ten tijde van de berg van Beumer (Biennale Ventië, 2010) kwamen de eerste verhalen over nepotisme al naar buiten. Met dank aan Kees van der Hoeven eerder deze zomer en nu twee volle pagina’s in de NRC gaat de deksel eraf.

Inleidend: Nrcq.nl/2015/09/11/guus-beumer-speelde-dubbelrol-bij-subsidies-modewereld

Hoofdartikel: Nrc.nl/handelsblad/van/2015/september/11/zakendoen-met-modesubsidies-1535412

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. Zijn partner krijgt de opdracht zijn partner krijgt de opdracht zijn partner krijgt de opdracht (29 keer)

    En van wie krijgt Guus Beumer steeds de opdracht?

    Klein wereldje.

    Iemand ooit iets goeds gezien van Guus Beumer? Er zit nogal wat overheidsgeld in het bedrijf Beumer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*