Kmart, muziek om bij te winkelen

Mark Davis was eind jaren 80, begin jaren 90 als servicebalie medewerker bij de Kmart onder andere verantwoordelijk voor het aan- en uitzetten van de achtergrondmuziek. Aan het eind van elke maand de oude tape eruit en het nieuwe maandprogramma erin. Alleen gooide Davis de bandjes niet weg maar nam hij ze mee naar huis. Na jaren in een doos op zolder zette hij ze eerder deze maand in z’n geheel online. Luister en huiver, ideaal voor in de auto en het atelier.

Davis’ hele collectie ontsloten: Archive.org/details/attentionkmartshoppers (via ChartAttack)

Na de klik een hoogtepunt, 30 jaar Kmart in maart 1992, dat moet gevierd.

    Kmart Week Of 03.01.1992

Finally, one tape in the collection was from the Kmart 30th anniversary celebration on 3/1/92. This was a special day at the store where employees spent all night setting up for special promotions and extra excitement. It was a real fun day, the store was packed wall to wall, and I recall that the stores were asked to play the music at a much higher volume. The tape contains oldies and all sorts of fun facts from 1962. This may have been one of the last days where Kmart was in their heyday – really!

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*