De geheime kunstcollectie van de CIA

Johanna Barron

    Johanna Barron met een deel van haar CIA werken (foto James Rexroad)

“Barron filed a Freedom of Information Act request with the agency, hoping they’d provide her with more details and images. But despite several more FOIA requests, the CIA repeatedly refused to give Barron any information about the Melzac Collection.”

Ooit geschonken door Vincent Melzac was Johanna Barron benieuwd naar de kunst zoals die hangt in de kantoortuinen van de CIA. Met het beetje informatie dat voor handen is maakt ze haar eigen Melzac Collection.

Hyperallergic.com/259987/why-does-the-cia-keep-its-art-collection-secret/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*