The Revelations of a Nazi Art Catalogue

The Revelations of a Nazi Art Catalogue

    Uit het dagboek van Hermann Göring. (foto Sarah Wildman)

“The Jeu de Paume became a warehouse, and a transit station, for the systematic sluicing of French art into the Reich, particularly work that had been in private—and Jewish—hands. Göring visited the museum some twenty times to select items for himself, his wife, his homes. He was not alone in his greed: the best of the best was supposed to be kept for Hitler; the next tier of Nazis would then select for themselves.”

Newyorker.com/books/page-turner/the-revelations-of-a-nazi-art-catalogue

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*