Hoe nu verder met de Van Nelle Fabriek? Veiling dreigt voor het Unesco-werelderfgoed.

intersections-2016-02-07-034x

De Van Nelle mag dan werelderfgoed zijn, huurders willen er niet aan. Hipsterduur. Koud in de winter, warm in de zomer. Uitzicht op de gevangenis. Het ligt geisoleerd buiten de stad. En het is werelderfgoed – dat mag je niet vertimmeren.

Nagenoeg failliet, wie het wil mag het hebben.

“Deze maand verloopt de deadline die geldschieter Aa­real heeft gesteld aan de Van Nelle Ontwerpfabriek.”

Maar wat betekent dat voor Art Rotterdam, dat er sinds enige jaren juist floreert?

ad.nl/rotterdam/hoe-nu-verder~ac7b085e/

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Er is geen sprake van een naderend faillissement. Art Rotterdam heeft een huurcontract met Van Nelle Events die op hun beurt nog een verbintenis hebben met de eigenaar van de Van Nellefabriek tot 2027. Deze contracten zullen ook door een nieuwe eigenaar gerespecteerd moeten worden. Art Rotterdam zal dus gewoon de komende jaren plaats vinden in de Van Nellefabriek. 100%

  2. regeren is vooruitzien
    (mijn oude moeder ging er nog haar spaarpunten inwisselen voor Beiers porselein)
    wellicht kan daar toch eens een echt Nationaal Museum voor de Architectuur worden gevestigd: Koolhaas c.s. hebben vast nog wat liggende gelden te doneren

  3. Als Mondriaans Victory Boogie Woogie of Rembrandts Marten & Oopjen aangekocht kunnen worden met behulp van vermogensfondsen, de Nederlandse Bank of de landelijke overheid, dan moet zoiets toch ook mogelijk zijn voor de Van Nelle Fabriek? Waar blijft de Maarten Boll of Alexander Pechtold van deze aankoop?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*