Uur van de waarheid voor Haagse Cultuur

“Donderdag 22 september 2016 laste de commissie samenleving een hoorzitting in voor culturele instellingen (theater, muziek, cultureel erfgoed en beeldende kunst) die wilden reageren op het Meerjarenbeleidsplan “Kunst en Cultuur 2017-2020 Ruimte voor de Spelende Mens“.”

“[…]Theater de Vaillant werd de hemel in geprezen, maar heeft straks geen geld meer om een theatertechnicus te betalen of het podium te faciliteren. Het Museon verdubbelde bijna het aantal bezoekers, maar kon 14 FTE wegstrepen en mag ook de komende 4 jaar elk dubbeltje omdraaien.”

“Nest-bestuurslid David Rietveld hield een betoog over de stijgende huurlasten van Nest en de rol van de gemeente Den Haag.”

“[…] Tot Nests verbazing bleek er nog een derde optie te zijn bedacht door het college, namelijk dat Nest niet mag verhuizen naar een ander pand en geen subsidie krijgt om de kosten van de verhoogde huurprijs te dekken. Dan gaat Nest dicht, zo simpel is dat.”

“Het is Sondeycker een raadsel waarom de gemeente, ondanks dat de gemeente in het beleidskader stelt dat zij haar bijdrage afstemt met het Rijk en het afstemmen van Rijk en gemeente ook procedureel vastgelegd is in de BIS, niet heeft afgestemd met het Rijk en een (te) laag bedrag voorstelt. West zit klem.”

Jegensentevens.nl/2016/09/uur-van-de-waarheid-voor-haagse-cultuur/

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*