Preview Collectie de Groen

Naar Venetië of naar Arnhem, dan is de keus snel gemaakt: een snelle blik in het juni te openen privé-museum Collectie de Groen, van de kunstenaars-verzamelaars Peter Jordaan en Marjolein de Groen.

(Overigens ook online voorbeeldig ontsloten:)

collectiedegroen.nl

Vijf jaar geleden opende Garage Rotterdam (egofilm). Vorig jaar Museum Voorlinden. 21 mei opent een vernieuwd Anningahof en 2018 LAM, Lisser Art Museum, collectie Van der Broek. 3 juni opent Collectie de Groen, hartje Arnhem. Verschillende bijzondere privé initiatieven waar Nederland al zoveel musea heeft. Het culturele landschap wordt verrijkt met een diversiteit aan andere blikken.

Collectie de Groen is nagenoeg ready for take off in een prachtig pand met keuken en uitspanning en 1200 vierkante meter tentoonstellingsruimte hartje centrum Arnhem, haast naast Burger King en HEMA. Kunstenaarsverzamelaars Peter Jordaan en Marjolein de Groen tonen een deel van hun collectie.

Op de begane grond is plek voor wisselende solopresentaties. Opener is Berndnaut Smilde.

Op de bovenverdiepingen wordt de eigen collectie gehangen.

Liesbeth Doornbosch

(Supervet – de collectie is eigenzinnig, een selecte greep kunstenaars die je minder vaak ziet. Vaak meerdere werken in collectie. Hors concours maar van hoge kwaliteit. Een beloftevol feest.)

Een geweldig werk van Raoul Teulings, DumbO.

Veel werk nog in prints, verspreid over de vloeren en de ruimtes, er wordt druk gehangen.

Veel Niels Post gezien verspreid over de ruimtes.

Oscar Lourens

Centraal een machtig mooie Kees Goudzwaard van formaat.

Geaccompagneerd met een prachtige […]

Jochen Mühlenbrink

Geen idee

Veel Lieven Hendriks in de collectie.

Janusz Grunspek nog in doos.

Johan Nieuwenhuize snaaks uitgelegd op de vloer.

Zolderruimte eigen atelier van Peter Jordaan.

Waarbij toegezegd dat ook eigen werk getoond zal worden en daar verheug ik me op: zicht op de kunstenaar achter de verzamelaar geeft andere persoonlijke inkijk dan in fijne collectie alleen.

Kelderruimte voor performances.

In het restaurant (overdag geopend) fijne keuken. (Salade rode biet, zonnebloempesto, carpacio van pulpo)

U ziet – veel netjes geprijsd lorem ipsum op de kaart.

Vanaf juni geopend voor publiek.

Ik heb niet gezien of ze ook kunnen hangen, het leeuwendeel nog in doos, ocherm laat het niet te vol worden, maar de toeblik is harverwarmend geweldig, enorme aanwinst. Opnieuw een (interessante) collectie ontsloten.

collectiedegroen.nl

About Jeroen Bosch 4745 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. ‘geen idee’?
    die ‘prachtig ontsloten’ online verzameling blijkt ook een goede plek te zijn om de ‘geen ideetjes’ onder de foto’s te kunnen vervangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*