Jaap de Vries @ Park

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Ter nagedachtenis van de in 2014 overleden schilder Jaap de Vries loopt er nu in Tilburg geëerd een grote solotentoonstelling. De ruimte van Park is opgedeeld in twee delen. Bij binnenkomst krijg je een indruk van hoe het er in zijn atelier aan toe ging, buitengewoon energiek. Als een ontplofte verfbom met overal waar je kijkt werk werk en nog eens werk. De vloer bij Park is trouwens opmerkelijk schoon in vergelijking met hoe het was. In de tweede ruimte een meer museale opstelling waarin een stuk of tien werken worden uitgelicht.

Let op laatste weekend, t/m 5 november aanstaande (en op loopafstand van De Pont).

Park013.nl/tentoonstellingen/view/36

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Toen ik in 2011 zijn atelier fotografeerde vond ik het geweldig dat Jaap op zoek naar referentiemateriaal voor een bewakingscamera via image search op mijn bronzen exemplaar was gestuit en het in een schilderij had verwerkt. Hij voelde zich een beetje betrapt toen ik hem er in mijn enthousiasme op wees terwijl ik vooral heel erg aangenaam verrast was. Dat schilderij heb ik daarna nooit meer terug gezien maar nu blijkt dat hij meer ‘camera schilderijen’ heeft gemaakt!

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Park initiator Rob Moonen heet enthousiast als altijd welkom.

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Jaap de Vries @ Park, Tilburg

Let op laatste weekend, t/m 5 november aanstaande (en op loopafstand van De Pont).

Park013.nl/tentoonstellingen/view/36/36

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*