Soledad Senlle Art Foundation

Soledad Senlle Art Foundation

Op zondag 12 november werd het tienjarige bestaan van Soledad Senlle Art Foundation aan de Amsterdamse Sloterkade gevierd. Curator Yvonne Grootenboer nodigde Semâ Bekirovic uit om het feestelijke event in te vullen. Voor de gelegenheid creëerde zij een intuïtieve performance: een combinatie van verschillende disciplines die de titel All at One Point kreeg.

Soledad Senlle Art Foundation

De galerieruimte werd met behulp van rode lampen omgebouwd tot ‘doka’, zodat Bekirovic het fotografisch proces aan de toeschouwer kon laten zien. Zij maakte gigantische fotogrammen met zand meel en steentjes. Terwijl het fotopapier live op het podium aan het ontwikkelen was, reciteerde Laura Alexander werken van verschillende grote dichters. Het werd afgewisseld met liedjes van de band Insomnia Lobster. Tijdens het laatste nummer ging het licht van de galerie aan. Langzaam verdwenen de niet gefixeerde afbeeldingen. En kon je in de foto’s een Unfixed Galaxy (werk van Bekirovic uit 2013) ontdekken.

Soledad Senlle Art Foundation

Soledad Senlle Art Foundation

Tijdens de performance golden er geen regels, iedereen werd vrijgelaten en aangemoedigd om vanuit zijn eigen passie op elkaar te reageren. Het vuur van het creatief proces was voelbaar en gaf me het gevoel bij een bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn geweest.

Soledad Senlle Art Foundation

O ja, het optreden was tevens een kick off naar de kunstmanifestatie Kunst aan de Schinkel(KadeS) die van 22 april tot en met 3 juni 2018 voor de vierde keer georganiseerd wordt door Soledad Senlle Art Foundation. Hiervoor nodigen Marisol Ferradás en sascia vos tien kunstenaars uit om kunstwerken te ontwikkelen voor de publieke ruimte van de Schinkelbuurt. De centrale vraag van deze editie is: wat gebeurt er als de notie van tijd verdwijnt?

Soledad Senlle Art Foundation

Deze keer heb ik de foto’s niet zelf gemaakt, maar van Cassander Eeftinck Schattenkerk gekregen.

Soledad Senlle, Sloterkade 171, Amsterdam.

Soledad.nl

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*