Atelierbezoek: Chantal Breukers

Atelierbezoek: Chantal Breukers

    ‘Jeff en Damien te biecht’

“Elf jaar geleden raakte Chantal Breukers haar baan als docent tekenen en kunstgeschiedenis aan een middelbare school kwijt. Ze besloot opnieuw, en meer overtuigd dan ooit een atelier te huren en een volledig zelfstandige praktijk als beeldend kunstenaar te gaan voeren. Sindsdien heeft haar werk een sterke ontwikkeling doorgemaakt en heeft ze in de kunst een krachtige positie verworven.

Haar kunstenaarschap laadt ze op met activiteiten die ze onder meer in samenwerking met Jans Muskee organiseert: de reeks tentoonstellingen ‘I presume’ van DAK (Depot Algemene Kunst) waarin steeds werk van twee aan elkaar gewaagde kunstenaars in een spannende combinatie wordt getoond; ‘Ogenbliksem’, een reeks tentoonstellingen waarin een groep van tien vaste kunstenaars steeds wordt uitgebreid met een elfde gastkunstenaar; en ‘Blind Date’, een kortstondige expositie waarin tientallen kunstenaars werk op klein formaat in een verkooptentoonstelling aanbieden. Het belangrijkste blijft toch het eigen werk dat ze maakt.[…]”

Schrijver/curator Alex de Vries uitgebreid aan het woord over leven en werk van Chantal Breukers. Het hele artikel bij Mister Motley:

Mistermotley.nl/art-everyday-life/atelierbezoek-chantal-breukers

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*