Johannes Langkamp – Sun Tracing @ V2_

Heel erg goed. En als ik zeg heel erg goed dan bedoel ik eigenlijk [insert superlatieven hier] Deze solo bij V2 vormt een wonderschoon geheel van samenhangende en elkaar versterkende werken. Instant klassieker: Sun Tracing is een installatieve tentoonstelling waarbij op diverse manieren de zon gevolgd wordt – en daarmee de tijd. Gewoon gaan zien. De plaatjes zeggen nagenoeg niets, bewegend beeld na de klik geeft een betere indruk.

v2.nl/events/sun-tracing-a-solo-exhibition-by-johannes-langkamp

Lamp rond laptop

Centraal staan de drie suntrackers Shangai, Rotterdam en Kjølleford.

 
Schijnbaar eenvoudig en speels, glashelder en het roept verwondering op. Het gaat over beeld als reproductie en gaat over het weergeven van weergave van ruimte en tijd.

Shadow tracker (still)

Er zijn meer werken waaronder zelfreferentiele van de ruimte zelf. En een heeeeel flauwe van zijn ronddraaiend hoofd. Die tegelijkertijd ook wel leuk is en wat angels uit potentiele zwaarwichtigheid haalt. Gaat dat zien, niet te missen, nog tot 24 februari. En check zijn website voor meer werk joway.eu

v2.nl/events/sun-tracing-a-solo-exhibition-by-johannes-langkamp

Zie ook de making of de Rotterdamse variant uit 2014.

About Jeroen Bosch 4745 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. Ja Sissingh ga nu maar ledematen tellen. Zal ik je er mee naartoe brengen of ga je zelf even langs alvorens je zaterdag komt buurten bij HWW?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*