Standplaats Los Angeles – 03

LALALA 2019.

Het is al weken door hard tetteren. Alle dagen van vroeg tot laat op stap. ‘s Avonds ook nog proberen de vaart er in te houden, organiseren, plannen, foto’s bewerken, archiveren en mailen. Nog nooit heb ik op een reis zo veel gewerkt. Los Angeles is vreemd, gek en hard, mooi en lelijk, lief en stil en vol en leeg, treurig en vrolijk.

De plattegrond van Los Angeles Area heb ik inmiddels behoorlijk in mijn hoofd. Als een enorme schelp ligt het tussen een paar imposante bergruggen. In het noorden het Angels National forest met Mount Antonio, Mount Baldy en het Big Bear Lake. In het zuiden het Cleveland National forest. In het zuiden het San Bernadion National Forest. Tussen die omringende heuvels door, het is niet ver, Palm Springs, Yucca Valley en Joshua Tree. Daarachter het schitterende Wonder Valley.

De uitgestrektheid van het gebied is duizelingwekkend maar ook wel weer overzichtelijk. De Valley is een als een bedwelmend maanlandschap waar alles op een oneindig strakke plattegrond georganiseerd is. Iedereen kan lekker om de eigen bungalow lopen in dit oeverloze landschap. Overal hetzelfde zo ver het oog reikt en dan nog veel en veel en veel verder.

Onder de Valley liggen de Hollywood Hills. Rijdend in de richting van Mullholland drive, is dit het paradijs op aarde? Die onvermijdelijke, potsierlijke letters tegen de berg geplakt en het schitterende uitzicht op de stad beneden in het dal. Dan Beverly Hills en West Hollywood, rechts op weg naar Little Armenia, Silverlake en Echopark. Op weg naar de zee bij Santa Monica en Venice Beach. Culver city, Inglewood en South Central richting Downtown. Verderop Fashion District, Skid Row, Toy District en Chinatown. De stad weer uit naar Pasadena, Altadena, Uptown en San Bernadino.

In zuidelijke richting de eindeloze suburbs van Torrence, Carson. Verderop San Pedro, Rancho Palos Verdes en Long Beach. Vanaf Angles Gate een prachtig uitzicht op Santa Catalina Island. In Irvine en Orange doen ze er nog een schepje erbovenop, hier is van alles nog meer en van hetzelfde.

Public transport ligt in een mooi grid over de plattegrond van LA. De Red Line naar North Hollywood, vandaar met de Orange Line de Valley in. Naar Santa Monica de Expo Line. Landinwaarts met de Gold line, die je het gevoel geeft op een vakantiereis te zijn door een pittoresk heuvellandschap. Over de 110 met de Silverline naar San Pedro. Of met de Pacifice Surfer naar Irvine. En dan verder met de bus, dat duurt meestal wat langer.

Inmiddels ben ik bijna 150 ‘friends forever’ rijker waarvan ik de meesten waarschijnlijk nooit meer zal zien. Een kleine selectie:

Standplaats Los Angeles – 03

Calida Garcia Rawles

Standplaats Los Angeles – 03

David Lynch

Standplaats Los Angeles – 03

Dorian Wood

Standplaats Los Angeles – 03

Duane Paul

Standplaats Los Angeles – 03

Flyer SoLA Gallery

Standplaats Los Angeles – 03

Iva Gueorguieva

Standplaats Los Angeles – 03

Jacobine van der Meer

Standplaats Los Angeles – 03

Lori Portillo

Standplaats Los Angeles – 03

Roland Reiss

Standplaats Los Angeles – 03

Sasha Dees

Standplaats Los Angeles – 03

    SEEN

(een bericht van André Smits)

About [Redactie] 9019 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

  1. Ik heb zo genoten van jouw photo’s, wat je schrijft spat af van de foto’s, wat had ik er graag een dag bij geweest. Zien hoe jij je door 24 uur heen werkt. Jij bent een van mijn favoriete kunstenaars met dit neverending project van jou. Tot ziens, iAM

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*