Frido Evers @ Cinnnamon

Het lijkt wel of ik er deze dagen een handje van heb om op de valreep ergens binnen te struinen. Frido Evers bij Cinnnamon is op moment van schrijven officieel voorbij.

‘Dat gelijkt verduld wel Bruce Nauman’s Double Caged Steel Piece zoals we het kennen van het Boijmans,’ zei Alt, ‘althans, dat is mijn eerste associatie. Een Cage Piece met een Clash Royale saus, met lavaballen. De hekkensectie in een opgehipt tuincentrum zonder planten.’

Hij kent zijn klassiekers. Gewis: haast beklemmend doolhof in de kleine galerieruimte, staal in zentuin, tuinarchitectuur voorzien van de vrolijkste koeleuren en met marmer inleg. Buitengemeen straf gedetailleerd maatwerk, installatie op maat. Neem de tijd, laat verbazing indalen. Een ruimtelijke compositie als een Netflix-opera.

Points of return.

advertentie(s)

‘1000 levenspunten als je deze op je knar krijgt. Werkt goed tegen draken.’

Zaterdag 9 maart de laatste dag maar ik meen dat de afbraak dinsdag of woensdag pas een aanvang neemt, u kunt nog bellen, zeuren, naggen, ach, toe, mag ik ook… Alle tijd gehad natuurlijk maarrr het is een bijzonder ding daar bij Cinnnamon.
Lees ook ome Niek hierover “Ik ben onder de indruk van de vreemdheid die het oproept. Parallel aan een doolhof, met een heel eigen beeldtaal, weet Evers de bezoeker op zichzelf te werpen. Door de kleine gangen wordt je je bewust van je bewegingen in de ruimte.”

Over en voorbij maar u kunt Pieter Dobbelsteen contacteren en proberen binnen te komen:
cinnnamon.com/wp/frido-evers-harvester

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Dank je voor je bezoek, Jeroen! Deze week gaan we idd afbouwen, maar van Evers hebben we het laatste niet gehoord. De grootverzamelaar die het binnen zijn mogelijkheden acht deze exorbitante totaalinstallatie te verwerven kan zich evenwel nog bij mij melden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*