West @ Amerikaanse Ambasade

Monument, bunker, kasteel, kantoorpand dat Re:Rotterdam-achtige herinneringen oproept. Kamers en ruimtes die druipen van geschiedenis. Een pand doordesemd van een alle menselijke hoop uitdovende treurigheid. Je zult er maar gewerkt hebben. Benauwde ruimtes, lauwe koffie, verplicht (mee)roken. Het geluid van getik en getingel (end of line, carriage return) van typemachines. De odeur van koud zweet, oude oorlog.

De Amerikanen zijn verhuisd, met de betonblokken, camera’s en politiepost.

Ambassade eruit, West erin. Die monumentale kolos van Marcel Breurer van binnen bekijken, wat een feest. Het is een pand met uitstraling.

onzeambassade.nl

Candice Breitz, Foreign Agents. Videowerk in zeven delen. Hollywood-acteurs Julianne Moore (boven) en Alec Baldwin vertellen verhalen van vluchtelingen, in de aanpalende ruimtes zijn de vluchtelingen aan het woord.

Candice Breitz, Factum. Zeven eeneiige tweelingen en een eeneiige drieling aan het woord.

De to do-ruimtes.

Tehching Hsieh, next level performances. Voor de eerste One Year Performance sloot Hsieh zich op in een stalen kooi – zonder TV, boeken, kranten – en zette hij eens per dag een streepje op de muur. De derde One Year Performance (hier te zien) bestond uit een jaar lang buiten leven.

De tweede One Year Performance – Hsieh stempelt een jaar lang elk uur af op een prikklok.

(De vijfde One Year Performance van Hsieh, herinnert u zich die nog? “Hsieh spent an entire year without art-a year without making art, talking or reading about it, viewing it or in any other way participating in it. Rather, Hsieh “just went in life” for that year.” Daar zou ik graag meer over horen. Dat treft: Hsieh komt naar Den Haag. “De presentatie in Den Haag zal vergezeld gaan van een artist-talk waarbij Hsieh de bezoekers toelichting zal geven op zijn werk en denkwijze. “)

Geavanceerde afluisterapparatuur geplaatst door de russen.

De gezellige bibliotheek. Alphabetum I: Roussel/Brisset/Duchamp.

In zone 2 mag gelachen worden.

Onze Ambassade is elke dag geopend van twaalf tot zes.

westdenhaag.nl/nl

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*