Lezing Claire L. Evans @ MU

Lezing Claire L. Evans @ MU

Drukke dagen bij MU in Eindhoven. Aanstaande vrijdag, 22 maart – 20:00, opent de tentoonstelling Design Nonfiction maar minstens zo interessant is de lezing die Claire L. Evans op donderdag geeft over het pionierswerk van vrouwen in de informatica en het internet. Ze schreef er een boek over, Broad Band: The Untold Story of the Women Who Made the Internet.

Uzelf alvast inlezen in de materie doet u middels dit artikel in de New York Times van afgelopen februari: The Secret History of Women in Coding [must read].

“By the time she was graduating from Wellesley College in 1959 […] she heard that computers were supposed to be the key to the future. She knew that the Massachusetts Institute of Technology had a few of them. So on the day of her graduation, she had her parents drive her over to M.I.T. and marched into the school’s employment office. “Do you have any jobs for computer programmers?” she asked. They did, and they hired her.”

Mu.nl/nl/about/agenda/thursday-special-i-claire-l-evans

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*