Letterform Archive

Letterform Archive

Huiskamer voor de liefhebber van het ontworpen woord. Wel even een blokje om, San Francisco, maar mocht u er ooit in de buurt zijn dan zeker even gaan.

“We hold physical and digital artifacts in a variety of formats, including books, periodicals, posters, sketches, original art for reproduction, and related ephemera, as well as a robust reference library. Together, these works chronicle the history of written communication, from the invention of writing and medieval manuscripts to modernism, the age of print to the present explosion of digital type.”

Letterformarchive.org

Letterform Archive

    Lance Wyman, Mexico Olympics Newsletter, No. 27, 1968, 23 x 23 cm

Letterform Archive

    Max Miedinger & Eduard Hoffman, brochure specimen for Helvetica Kursiv halbfett, Münchenstein, Haas, 1957, 22 x 21 cm

Letterform Archive

    Jan Tschichold, Schriftschreiben für Setzer, Klimsch, Frankfurt, 1931, 15 x 21 cm

Letterform Archive

    Wes Wilson, poster for Moby Grape at the Fillmore, San Francisco, 1967, 54 x 35 cm

Letterformarchive.org

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*