Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Het atelier van Milton Machado is in de wijk Santa Teresa in Rio de Janeiro. Voorheen een arbeiderswijk en via kunstenaars nu vooral voor hipsters en toeristen. Het is er niet veiliger op geworden, sindsdien is er al twee keer ingebroken. Woonde Marchado eerst ook in het pand nu woont hij in een ander wijk en gebruikt dit pand als zijn atelier en werkruimte. Leuk detail is dat zijn huis vermoedelijk, en het vervallen huis van zijn buren met zekerheid is ontworpen en gebouwd, door de vader van de Broadway ster Carmen Miranda.

Atelier Milton Machado

Machado is een mixed media kunstenaar. In de jaren zeventig waren het vooral tekeningen en daarna werden het grotere installaties, fotografie, video en performance. Tegenwoordig is hij weer teruggekeerd naar het tekenen waar zijn liefde voor architectuur duidelijk in te herkennen is.

Atelier Milton Machado

Kunstenaarsstress.

Atelier Milton Machado

Blast from the past.

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Atelier Milton Machado

Machado’s twee Orishas Yemayas.

Atelier Milton Machado

    Machado’s zoon (nu 21).

Milton Machado woont en werkt in Rio de Janeiro. Hij was te zien in de 10e, 19e en 29e edities São Paulo biënnale (1969, 1987 en 2010) en de 7e en 10e editie Mercosul Biënnale, in Porto Alegre (2009 en 2015). Zijn werk bevindt zich in de openbare collecties van hedendaagse musea in Brazilië, Europa en de “Amerika’s”. Machado wordt gerepresenteerd door galerie Nara Roesler (Sao Paulo, Rio de Janeiro, New York). Hij is hoogleraar beeldende kunst en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Rio De Janeiro (UFRJ).

About Sasha Dees 347 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*