Trouble in Paradise – Rattan Chadha Collection @ Kunsthal

Indrukwekkend feestje van herkenning, een fijne staffel grote namen, bij elkaar gewinkeld door grootondernemer Rattan Chadha (Mexx) met weinig vreemde (onbekende) eenden in de bijt. Goh, heeft hij dit (Gilbert & George) en dit (Borremans) en dit (Grayson Perry) en dit (Roni Horn) ook al. Weinig verrassingen, of het moet de fijne installatie van Rafael Rozendaal zijn, Sweaty Sculpture Anouk Kruithof, weerzien good old PORN van Marc Bijl, Kimberly Clark op de hurken en en en […] Wel heel leuk allemaal.

Geen idee waar de titel Trouble in Paradise naar verwijst, maar hij bekt goed, de line-up is amusant en de poster (alom door de stad) is prachtig.

“Van sex, drugs en rock ‘n roll tot diepe melancholie en abstractie, kortom ‘Trouble in Paradise!” ronkt de perstekst Kunsthal. “Rattan Chadha kiest voor kunstwerken die reflecteren op het menselijk tekort, die reageren op de staat van de samenleving en engagement oproepen met de wereld. De menselijke conditie staat centraal in deze collectie met kunst die onder je huid gaat zitten. ”

Nog slechts tot 25 mei en dat is niet zo lang meer:
kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/troubleinparadise

Dertig koppen zingen Madonna. Candice Breitz.

Wie herinnert zich Kimberly Clark (voor) nog? Wenend uitgewinkelde paspop voor met bruin tape aan de vloer genagelde etalagepoppen Thomas Hirschhorn. Raymond Pettibon, Erik van Lieshout, Jacqueline de Jong.

Josh Smith

Niet één maar twee grote Gilbert & George’s.

Fijne installatie Rafael Roozendaal. Site-specific, check de video making of onderaan.

Weerzien met Anouk Kruithof, Sweaty Sculpture. Naast Jordan Wolfson en Cory Arcangel het betere werk, staat een beetje verloren op de niet aanraken tape.

Beste installatie winnaar Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2019 Funda Gül Özcan die ik tot nu toe zag maakt de anderen van haar hand wel een beetje overbodig.

Waar Folkert de Jong altijd een immens feest is, ook nu weer. (In eigen huis steekt dit monster de kandelaar door het systeemplafond.)

Paolo Nimer Pjota (never heard of) Schilderwerk met altijd iets ervoor. Lijkt me niet echt nodig. Verwordt een beetje tot truuk met onderscheidend unique selling point in een volle schildermarkt.

Frank Ammerlaan.

Handenwassen aan de schuimlamp van Roni Horn. Rechts Inez de Brauw.

Rainer Fetting – man ik dacht dat die allang vergeten was of opgehouden met bestaan. Klabauter uit 2015.

Michael Borremans, grootmeester fijnzinnig mysterie penselen.

Dumas als een van de eerdere aankopen.

Desiree Dolron, Mircea Suciu

Leuke teaser/opbouw/achtergrond video met ondermeer The Making Of Rafael Rozendaal.

Nog slechts tot 25 mei en dat is niet zo lang meer:
kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/troubleinparadise

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*