Stampa #10 – Talkshow over kunst en kwesties @ W139

    Talkshow hosts Sacha Bronwasser en Gover Meit

Stampa editie 10 alweer. Waar de gemiddelde artist talk oeverloos voortkabbelt, is het snel gesneden amusement in W139 informatief, inhoudelijk en verrassend entertaining. Lauw bier in een snikhete schuur, een podium, praatjes en zowaar een puike performance. Kom daar maar eens om, wat wil je nog meer. (Koud bier.) Een leuke avond in een stijf uitverkocht W139 (gratis toegang, wel even reserveren)

Wat hebben ze aan: maatpakken gemaakt door eindejaars Ekaterina Ravina AMFI – Amsterdam Fashion Institute.

Skypen met Anne van Driel op bezoek bij Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis vanuit hun residency in het KINGS COUNTY HOSPITAL in Brooklyn.

Renzo Martens over zijn bezoek in Rubens-pak aan koning en koningin.

Johan Idema welbepraakt over de impact van kunst: raak of vermaak? Een pleidooi voor musea om niet de kunst zelf, maar de impact ervan tot hoogste doel te verheffen. Daar zitten haken en ogen aan. De kick-off was 25 juni in De Balie, nu On Tour door heel Nederland. Tzt vast te vinden op raakofvermaak.nl.

De publieke kunstbabbel gaat gewoonlijk gebukt onder het juk van de onvermijdelijke performance. Willem de Haan laat zien dat je niet half naakt over de grond hoeft te rollen en dat een half uur mompelend vormeloze hompen kleien ook niet noodzakelijk is. Een puik theatraal intermezzo, hulde daarvoor. Een beeldend relaas over showworstelen.

Willem tranformeert en passant tot extravagant met spieren.

Dat hebben ze nog nooit gezien in W139.

Dan Anouk Griffioen. Is Sigrid ten Napel. Danwel Nathalie van Walraven. Uit Penoza, de tv-serie waarin Anouk’s werk prominent figureert. Penoza de speelfilm november(?) in de bioscoop.

Incluis geschenk.

Verse deurdrangers in de vorm van Rosetta’s Stone van Alexandra Phillips

Afsluitend gesprek met Xander Karskens (directeur De Ateliers) over Der Staubsaugereffekt viel wat tegen. Dan vond ik het stuk toch beter. Schokkende bewering daaruit: “Das Galerie-Imperium Gagosian etwa macht alleine mehr Umsatz als der gesamte deutsche Kunstmarkt.” Het gespek erover kwam niet uit de verf. Complexe materie. Het verdwijnen van het traditionele middenveld ligt helemaal niet alleen aan de ultragroei van de mega-galeries en heeft in ieder geval niets met een Ponzi-scheme te maken..

Nu ja zoiets.

Een feest om bij aanwezig te zijn geweest. Aanrader. Next Stampa September, to be announced:
stampa.live

*In de bovenruimte assemblages en modificaties van Reinier Lucassen:

w139.nl/nl/event/assemblages-en-modifications-2

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Een bonte avond. Heeft Adorno toch gelijk gekregen. Wij geven het op en gaan op innere Emigration. PS De schilderijen zijn beter GS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*