Frans van Lent, De Nacht

Frans van Lent, De Nacht

Must see voor iedereen die de komende weken op zondagavond in Dordrecht is.

“De performance De Nacht is niet een verbeelding van de nacht, het is de nacht zelf.

De ledententoonstelling de Salon in Pictura wordt in duisternis bezocht. De geexposeerde kunst verliest haar verhalen, wordt tot stille donkere objecten, silhouetten. Elke zondagnacht, om 00:00 uur precies, wordt de voordeur geopend. Wie dan buiten staat wordt binnen gelaten, waarna de deur wordt weer gesloten. De tentoonstelling wordt in stilte bezocht, er wordt niet gesproken. Zaklampen of telefoons zijn niet toegestaan.

Het bezoek duurt ongeveer 15 minuten.
De Nacht vindt plaats op alle zondagen gedurende de ledententoonstelling de Salon.”

Nog te zien en te beleven op zondag 6 en 13 oktober.

Fransvanlent.nl/4163-2/

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*