Kunst cadeau

Kunst cadeau

Dat lijkt me een heel goed idee Volkskrant maar waarom dan jaar in jaar uit van die gare replica’s aangeboden op jullie website en in de krant? Voor drie-, vier-, vijfhonderd euro een reproprintje in zeer grote oplage. Van werken die iedereen al kent. Dat kan toch veel beter, origineler en unieker. Stuur die reprodrukkers de laan uit en verkoop werk van levende kunstenaars. Waarom niet samengewerkt met een platform van nu zoals We Like Art? In de categorie tot € 500 al stukken spannender.

Webwinkel.volkskrant.nl/replicas

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. De vraag waarom gare replica’s van “werken die iedereen al kent” stellen is haar beantwoorden. VK houdt in deze niet programmatisch van kunst of wil dat uitdragen maar harkt geld binnen om journalistiek te financieren. Dat kan met wijn (NRC) of met gare replica’s.

    Het zou aardig zijn als ze naast het reprorukkende muntenballet in zee gaan met platform WLA – of met ons – in de vorm van een wekelijkse rubriek spannender van levende kunstenaars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*